У затвору крали, кроз жицу продавали

Четири осуђеника Казнено-поправног завода "Кула" у Источном Сарајеву затечени су у крађи и препродаји сточног брашна из магацина овог затвора.

Босна и Херцеговина 16.10.2015 | 11:09
У затвору крали, кроз жицу продавали

Како незванично "Глас Српске" сазнајемо, у кријумчарењу су ухваћени затвореници Слободан Ј., Влајко Б., Небојша Г. и Недељко М. Они су у поменутој установи издржавали затворске казне углавном због скривљених саобраћајних несрећа.

Извор близак истрази испричао је да је овај квартет осуђеника у уторак око 19.30 часова затечен поред ограде затвора са четири вреће сточног брашна украденог у магацину затвора које је било припремљено за утовар.

- Осуђеници су пресјекли жице и направили отвор на металној огради затвора "Кула" кроз који су планирали да изнесу брашно и продају га лицу које је чекало поред ограде у возилу "пасат" - казао је извор "Гласа Српске".

Додао је, да када су се полицајци из затвора, који су били у редовном обиласку дворишта, приближили огради возило је одјурило у правцу Кантона Сарајево.

Полиција јуче није износила податке колико брашна је украдено из магацина као ни то колико су се дуго затвореници бавили поменутом крађом и препродајом. Штета причињена овом крађом као и то да ли је поменута четворка украла још нешто осим брашна биће утврђено након полицијске истраге.

Из Центра јавне безбједности Источно Сарајево, наводећи иницијале, саопштили су да су радници затвора "Кула" у сриједу пријавили полицији да су у редовном обиласку затвора примијетили сумњиво возило уз ограду, чији возач је угледавши их, побјегао са мјеста догађаја.

- На том мјесту радници завода затекли су и четири особе које издржавају затворску казну у тој установи. Они су били уз ограду на којој је био насилно направљен отвор и четири вреће са брашном спремне за утовар - казали су у ЦЈБ Источно Сарајево. Додали су да је полиција након увиђаја наставила рад на документовању и расвјетљавању овог кривичног дјела. О овом случају обавијештено је и Окружно тужилаштво Источно Сарајево.

(Глас Српске)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дјојо

16.10.2015 09:48

И ђе ћеш ти послат да робија ко је укро на робији?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxxx

16.10.2015 12:19

Ето нам дрзаве људима дају стоцно брасно лазу то народ једе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робија

16.10.2015 15:02

То се ради већ годинама, али у овом случају се прикрива огроман криминал Управе овог затвора јер се приближава годишњи попис залиха робе па је осмишљен овај начин да се прикрије криминал Управе.

ОДГОВОРИТЕ