U zatvoru krali, kroz žicu prodavali

Četiri osuđenika Kazneno-popravnog zavoda "Kula" u Istočnom Sarajevu zatečeni su u krađi i preprodaji stočnog brašna iz magacina ovog zatvora.

Bosna i Hercegovina 16.10.2015 | 11:09
U zatvoru krali, kroz žicu prodavali

Kako nezvanično "Glas Srpske" saznajemo, u krijumčarenju su uhvaćeni zatvorenici Slobodan J., Vlajko B., Nebojša G. i Nedeljko M. Oni su u pomenutoj ustanovi izdržavali zatvorske kazne uglavnom zbog skrivljenih saobraćajnih nesreća.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je ovaj kvartet osuđenika u utorak oko 19.30 časova zatečen pored ograde zatvora sa četiri vreće stočnog brašna ukradenog u magacinu zatvora koje je bilo pripremljeno za utovar.

- Osuđenici su presjekli žice i napravili otvor na metalnoj ogradi zatvora "Kula" kroz koji su planirali da iznesu brašno i prodaju ga licu koje je čekalo pored ograde u vozilu "pasat" - kazao je izvor "Glasa Srpske".

Dodao je, da kada su se policajci iz zatvora, koji su bili u redovnom obilasku dvorišta, približili ogradi vozilo je odjurilo u pravcu Kantona Sarajevo.

Policija juče nije iznosila podatke koliko brašna je ukradeno iz magacina kao ni to koliko su se dugo zatvorenici bavili pomenutom krađom i preprodajom. Šteta pričinjena ovom krađom kao i to da li je pomenuta četvorka ukrala još nešto osim brašna biće utvrđeno nakon policijske istrage.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, navodeći inicijale, saopštili su da su radnici zatvora "Kula" u srijedu prijavili policiji da su u redovnom obilasku zatvora primijetili sumnjivo vozilo uz ogradu, čiji vozač je ugledavši ih, pobjegao sa mjesta događaja.

- Na tom mjestu radnici zavoda zatekli su i četiri osobe koje izdržavaju zatvorsku kaznu u toj ustanovi. Oni su bili uz ogradu na kojoj je bio nasilno napravljen otvor i četiri vreće sa brašnom spremne za utovar - kazali su u CJB Istočno Sarajevo. Dodali su da je policija nakon uviđaja nastavila rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. O ovom slučaju obaviješteno je i Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo.

(Glas Srpske)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Djojo

16.10.2015 09:48

I đe ćeš ti poslat da robija ko je ukro na robiji?!?

ODGOVORITE
Name

xxxx

16.10.2015 12:19

Eto nam drzave ljudima daju stocno brasno lazu to narod jede

ODGOVORITE
Name

Robija

16.10.2015 15:02

To se radi već godinama, ali u ovom slučaju se prikriva ogroman kriminal Uprave ovog zatvora jer se približava godišnji popis zaliha robe pa je osmišljen ovaj način da se prikrije kriminal Uprave.

ODGOVORITE