Украо податке војника САД и дао их ИД

Малезијске власти ухапсиле су су хакера који је оптужен да је украо личне информације члановима војске САД-а и дао их Исламској држави, пише ЦНН.

Србија 16.10.2015 | 08:22
Украо податке војника САД и дао их ИД

Ардит Феризи је држављанин самопроглашеног Косова, а задржан је у притвору у Малезији на основу потјернице САД-а и оптужен је да је пружао подршку ИС-у и починио крађу података путем компјутера.

Он је, како га се сумњичи, провалио у систем једне компаније у САД-у и украо повјерљиве податке о више хиљада чланова војске САД-а укључујући федералне запосленике. Тада је наводно те податке дао неким људима из ИС-а.

"Ово хапшење демонстрира нашу одлучност да се суочимо и пореметимо планове ИСИС-а којима они угрожавају Американце, у којој год форми се они појавили", рекао је Џон Карлин, помоћник државног тужиоца.

(НН, индеx.хр)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Соколац

16.10.2015 14:00

Ма зар опет Америчко мезимче . Кад ће Амери схватити да их нико неволи и да пропадају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

16.10.2015 21:40

То је само мали знак захвалност шиптара са КиМ Американцима за њихову подршку У борби против Срба. Прави поклон тек долази Американцима од шиптара. За то ће покушати да оптуже Србе јер Американци не могу да разумију да они хране и помажу псе који ће Американце У знак захвалности подмукао угристи првом приликом!