Ukrao podatke vojnika SAD i dao ih ID

Malezijske vlasti uhapsile su su hakera koji je optužen da je ukrao lične informacije članovima vojske SAD-a i dao ih Islamskoj državi, piše CNN.

Srbija 16.10.2015 | 08:22
Ukrao podatke vojnika SAD i dao ih ID

Ardit Ferizi je državljanin samoproglašenog Kosova, a zadržan je u pritvoru u Maleziji na osnovu potjernice SAD-a i optužen je da je pružao podršku IS-u i počinio krađu podataka putem kompjutera.

On je, kako ga se sumnjiči, provalio u sistem jedne kompanije u SAD-u i ukrao povjerljive podatke o više hiljada članova vojske SAD-a uključujući federalne zaposlenike. Tada je navodno te podatke dao nekim ljudima iz IS-a.

"Ovo hapšenje demonstrira našu odlučnost da se suočimo i poremetimo planove ISIS-a kojima oni ugrožavaju Amerikance, u kojoj god formi se oni pojavili", rekao je Džon Karlin, pomoćnik državnog tužioca.

(NN, index.hr)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sokolac

16.10.2015 14:00

Ma zar opet Američko mezimče . Kad će Ameri shvatiti da ih niko nevoli i da propadaju.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

16.10.2015 21:40

То је само мали знак захвалност шиптара са КиМ Американцима за њихову подршку У борби против Срба. Прави поклон тек долази Американцима од шиптара. За то ће покушати да оптуже Србе јер Американци не могу да разумију да они хране и помажу псе који ће Американце У знак захвалности подмукао угристи првом приликом!