Мапа: Гдје у свијету влада највећа глад?

Од Африке до Азије, преко Латинске Америке до Блиског истока близу 795 милиона људи нема довољно хране која им је неопходна како би водили нормалне животне активности.

Свијет 16.10.2015 | 07:43
Мапа: Гдје у свијету влада највећа глад?

Мапа глади коју је урадила организација Wорлд Фоод Программе приказује најугроженија подручја, а циљ је развити свијест и информирати јавност о највећој појединачној пријетњи по здравље људи.

Глад је један од највећих проблема за земље централне Африке. Тако у Централноафричкој Републици, Замбији и Намибији више од 35 одсто популације пати од неухрањености.

Између 25 и 34,9 посто становништва је неухрањено у Етиопији, Чаду, Зимбабвеу, Мозамбику, Републици Конго, Либерији, Мадагаскару, Уганди, али и азијским земљама Афганистану, Јемену и Таџикистану.

Од 15 до 24,5 одсто становништва је неухрањено у Индији, Пакистану, Монголији, Боливији, Никарагви, Ираку, Буркини Фасо, Гвинеји, Сенегалу и још неким земљама.

Од 5 до 15 одсто неухрањеног становништва живи у Парагвају, Перуу, Колумбији, Еквадору, Анголи, Мауританији, Камеруну, Нигерији, Нигеру, Обали Слоноваче, Кини, Филипинима.

Мање од 5 одсто неухрањеног становништва живи у остатку свијета, с тим да су то све земље Европе, Сјеверна Америка, Аустралија и још неке земље из Латинске Америке и Африке.

Подаци за Либију, Судан, Демократску Републику Конго, Сомалију и Сирију нису доступни.

(Клиx.ба)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цигла

16.10.2015 07:31

На Балкану влада највећа глад, глад скоројевића за енормном количином новца.

ОДГОВОРИТЕ