Седорф кандидат за селектора Холандије!

Милан навија да дође до договора…Прослављени холандски ас је без посала откако је пре годину и по дана добио отказ на клупи Росонера.

Фудбал 16.10.2015 | 21:00
Седорф кандидат за селектора Холандије!

Холанђани су се обрукали за све паре. Трећа репрезентација са Мундијала је највеће разочарање минулих квалификација за ЕП у Француској наредне године. Лале нису успеле да се пласирају на ЕУРО што је за такву фудбалску силу потпуна резултатска катастрофа.

У Холандији су већ почели захтеви за сменама свих одговорних који су утицали на ререзентацију, а и неки играчи су завршили са својим репрезентативним каријерама. Траже се промене у свим структурама Савеза, али и замена за Денија Блинда на селекторској функцији јер некадашњи капитен Ајакса није дорастао задатку.

Кандидат о којем се данас највише спекулише је прослављени фудбалски ас и млади стручњак Кларенс Седроф. Легенда светског фудбала је без посла од пре годину и по дана када је добио отказ у Милану после шест месеци дебитанстког рада у тренерским водама. Иако је радио пристојно и дао назнаке да може да се развије у доброг тренера.

Он је и даље на платном списку Милана који му плаћа обештећење, а у италијанском клубу се надају да ће њихов бивши ас прихватити понуду и започети селекторску авантуру што значи да би био скинут са њиховог буџета.

Роналд Куман је већ нагласио да не жели на селекторску клупу, Хидинк, Ван Гал и Адвокат су давна прошлост, Рајкардов повратак нико не жели, тако да је Седорф наозбиљнија опција да врати Холанђане у врх светског и европског фудбала после бламаже у минулим квалификацијама.

Коментари / 0

Оставите коментар