Sedorf kandidat za selektora Holandije!

Milan navija da dođe do dogovora…Proslavljeni holandski as je bez posala otkako je pre godinu i po dana dobio otkaz na klupi Rosonera.

Fudbal 16.10.2015 | 21:00
Sedorf kandidat za selektora Holandije!

Holanđani su se obrukali za sve pare. Treća reprezentacija sa Mundijala je najveće razočaranje minulih kvalifikacija za EP u Francuskoj naredne godine. Lale nisu uspele da se plasiraju na EURO što je za takvu fudbalsku silu potpuna rezultatska katastrofa.

U Holandiji su već počeli zahtevi za smenama svih odgovornih koji su uticali na rerezentaciju, a i neki igrači su završili sa svojim reprezentativnim karijerama. Traže se promene u svim strukturama Saveza, ali i zamena za Denija Blinda na selektorskoj funkciji jer nekadašnji kapiten Ajaksa nije dorastao zadatku.

Kandidat o kojem se danas najviše spekuliše je proslavljeni fudbalski as i mladi stručnjak Klarens Sedrof. Legenda svetskog fudbala je bez posla od pre godinu i po dana kada je dobio otkaz u Milanu posle šest meseci debitanstkog rada u trenerskim vodama. Iako je radio pristojno i dao naznake da može da se razvije u dobrog trenera.

On je i dalje na platnom spisku Milana koji mu plaća obeštećenje, a u italijanskom klubu se nadaju da će njihov bivši as prihvatiti ponudu i započeti selektorsku avanturu što znači da bi bio skinut sa njihovog budžeta.

Ronald Kuman je već naglasio da ne želi na selektorsku klupu, Hidink, Van Gal i Advokat su davna prošlost, Rajkardov povratak niko ne želi, tako da je Sedorf naozbiljnija opcija da vrati Holanđane u vrh svetskog i evropskog fudbala posle blamaže u minulim kvalifikacijama.

Komentari / 0

Ostavite komentar