Дајте лопте Митроголу!

Српски нападач је под великим притиском, али за бољи учинак му је потребна помоћ саиграча.

Фудбал 17.10.2015 | 11:40
Дајте лопте Митроголу!

Енглеска с нестрпљењем очекује премијерлигашки фудбал после репрезентативне паузе. Све очи ће бити упрте на Вајт Харт Лејн и деби Јиргена Клопа, занимљиво ће бити и на Гудисону где гостује Манчестер Јунајтед, али под великим притиском је и фењераш Њукасл који дочекује Норич.

Под посебном лупом ће бити учинак Алесандра Митровића од којег се очекује да покрене Свраке и извуче из кризе. Скупоцено појачање из Андерлехта је постигло само један гол, али је одушевио навијаче игром у победи над Челсијем.

Сада је притисак порастао, а Њукасл је чудан клуб у којем очекивања превазилазе максималне могућности и често тај притисак доноси фаталне епилоге.

„Тужна ствар код Њукасла је што када се деси нека добар, мала ствар, људи просто полуде и почну екстремно да је преувеличавају“, рекао је некадашњи голман Њукасла Павел Срничек.

Митровићев темперамент и картони су оно чега се у Њукаслу највише прибојавају.

„Њему су потребни ватра у срцу и лед у глави“, сликовито је објаснио Њукаслов менаџер Стив Мекларен.

И упркос чињеници да је тек у последња два меча показао оно што се од њега очекује, Митровић се може да буде кривац за лошу ситуацију у којој се Њукасл налази.

„Када видите Митровића на терену, прво помислите на то ко ће га снадбевати лоптама. Ми смо имали Алана Ширера и знали смо да морамо да му гурнемо што више лопти. А погледајте данашњи Њукасл. Колико крилних играча је забележило асистенције? Не баш много... Тим Њукасла мора да се прави око Митровића и да се он снадбева употребљивим лоптама“, објаснио је некадашњи миљеник Сент Џејмс Парка, Норберто Солано.

Коментари / 0

Оставите коментар