Dajte lopte Mitrogolu!

Srpski napadač je pod velikim pritiskom, ali za bolji učinak mu je potrebna pomoć saigrača.

Fudbal 17.10.2015 | 11:40
Dajte lopte Mitrogolu!

Engleska s nestrpljenjem očekuje premijerligaški fudbal posle reprezentativne pauze. Sve oči će biti uprte na Vajt Hart Lejn i debi Jirgena Klopa, zanimljivo će biti i na Gudisonu gde gostuje Mančester Junajted, ali pod velikim pritiskom je i fenjeraš Njukasl koji dočekuje Norič.

Pod posebnom lupom će biti učinak Alesandra Mitrovića od kojeg se očekuje da pokrene Svrake i izvuče iz krize. Skupoceno pojačanje iz Anderlehta je postiglo samo jedan gol, ali je oduševio navijače igrom u pobedi nad Čelsijem.

Sada je pritisak porastao, a Njukasl je čudan klub u kojem očekivanja prevazilaze maksimalne mogućnosti i često taj pritisak donosi fatalne epiloge.

„Tužna stvar kod Njukasla je što kada se desi neka dobar, mala stvar, ljudi prosto polude i počnu ekstremno da je preuveličavaju“, rekao je nekadašnji golman Njukasla Pavel Srniček.

Mitrovićev temperament i kartoni su ono čega se u Njukaslu najviše pribojavaju.

„Njemu su potrebni vatra u srcu i led u glavi“, slikovito je objasnio Njukaslov menadžer Stiv Meklaren.

I uprkos činjenici da je tek u poslednja dva meča pokazao ono što se od njega očekuje, Mitrović se može da bude krivac za lošu situaciju u kojoj se Njukasl nalazi.

„Kada vidite Mitrovića na terenu, prvo pomislite na to ko će ga snadbevati loptama. Mi smo imali Alana Širera i znali smo da moramo da mu gurnemo što više lopti. A pogledajte današnji Njukasl. Koliko krilnih igrača je zabeležilo asistencije? Ne baš mnogo... Tim Njukasla mora da se pravi oko Mitrovića i da se on snadbeva upotrebljivim loptama“, objasnio je nekadašnji miljenik Sent Džejms Parka, Norberto Solano.

Komentari / 0

Ostavite komentar