Венгер гори од жеље за титулом!

После 19 година у клубу имам мотива више него икад! "Мислим да смо се вратили у конкуренцију и да имамо добре шансе. Све наше бројке говоре да имамо потенцијал за борбу", рекао је Француз.

Фудбал 16.10.2015 | 18:20
Венгер гори од жеље за титулом!

Менаџер Арсенала Арсен Венгер отпочео је своју 20. годину на клупи Тобџија и тврди да је сада мотивисанији него икад да врати шампионски трофеј у клупске витрине.

Венгер је засад једину тиутулу шампиона Енглеске освојио 2004. године.

"Знам шта желите да ме питате, можемо ли да освојимо првенство? Мислим да смо се вратили у конкуренцију и да имамо добре шансе. Све наше бројке говоре да имамо потенцијал за борбу, креиране прилике, искоришћене шансе, опасне ситуације пред противничким голом. Узели смо највише бодова од првог јануара до данас. Чак и ако смо имали лош почетак сезоне, мислим да смо успели да се вратимо. Створили смо континуитет и сада морамо потврдимо оно што смо показали против Манчестер јунајтеда и боримо се у великим утакмицама", рекао је Венгер.

Француза су прозвали "шкртицом" због чињенице да трожи далеко мање новца на појачања од конкуренције.

"Ми се не плашимо да трошимо новац. Знам да имам лошу репутацију, али смо у последње три године показали да смо спремни да потрошимо новац за правог играча", додао је Француз и потом се осврнуо на амбиције.

"Знам да се суочавамо са бројним проблемима, али сам у овом тренутку мотивисанији него икад, више него када сам почињао. Понекад помислим да сам пре 19 година био опуштенији него данас. Свестан сам шта све ово значи људима, знам да су тужни када не играмо добро и изгубимо утакмицу. Одговорност тада пада на моја рамена. Бићу посвећен до последњег дана мог уговора да клуб буде што је могуће успешнији, како би онај ко ме наследи имао могућност да буде још бољи. То је веома важно", рекао је Венгер.

Коментари / 0

Оставите коментар