Ноле вриједи као Мари и Федерер заједно!

Ђоковић ће после елиминације Федерера у првом колу имати прилику да у Шангају настави доминацију и на терену и на АТП листи.

Тенис 16.10.2015 | 10:20
Ноле вриједи као Мари и Федерер заједно!

Такмичење у Шангају је доста јаче од оног у Пекингу. Да нема непобедивих и да мине вребају иза сваког ћошка, потврдила је јучерашња елиминација Федерера, актуелног владара Шангаја, од квалификанта Рамоса. Шпанац је славио са 7:6 (7:4), 2:6, 6:3.

После пораза Швајцарца, Ноле има лепу прилику да повећа бодовну предност у односу на главне конкуренте уколико се пласира у финале или освоји пехар. У том случају, Србин ће практично имати исто бодова као Мари и Федерер заједно. Или ако вам лепше звучи, вредеће за двојицу.

То је нешто што у опен ери није виђено. За апсолутног владара белог спорта то дефинитивно није недостижан циљ. Већ смо навикли од Нолета да скоро сваке седмице исписује историју. Зашто то не би учинио и овог пута?

Ђоковићев први противник у Шангају био је Словак Мартин Клижан, 44. на свету. Ноле је победио са 6:2, 6:1, а противник у осмини финала био му је Фелисијано Лопез. Све је ближи успеху из 2008. године и титулу на овом тутниру.

"Те 2008. освојио сам овде мастерс и то је био један од највећих догађаја. Освајао сам два пута пехар. Прошле године сам стигао до полуфинала, али се надам да ћу ове отићи корак даље", рекао је Новак.

Ђоковић одушевљава све јер учи кинески. 

"Трудим се. Увек волим да научим нешто о култури земље у којој се налазим. Не могу баш да изађем на улицу и да разумем људе шта причају, али знам неколико фраза", рекао је Ноле.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

информација

17.10.2015 15:50

Има Новак још да се наигра да би вриједио као Федерер.Требају му јо 7 ГС и око 150 недјеља на 1. мјесту АТП листе.

ОДГОВОРИТЕ