Nole vrijedi kao Mari i Federer zajedno!

Đoković će posle eliminacije Federera u prvom kolu imati priliku da u Šangaju nastavi dominaciju i na terenu i na ATP listi.

Tenis 16.10.2015 | 10:20
Nole vrijedi kao Mari i Federer zajedno!

Takmičenje u Šangaju je dosta jače od onog u Pekingu. Da nema nepobedivih i da mine vrebaju iza svakog ćoška, potvrdila je jučerašnja eliminacija Federera, aktuelnog vladara Šangaja, od kvalifikanta Ramosa. Španac je slavio sa 7:6 (7:4), 2:6, 6:3.

Posle poraza Švajcarca, Nole ima lepu priliku da poveća bodovnu prednost u odnosu na glavne konkurente ukoliko se plasira u finale ili osvoji pehar. U tom slučaju, Srbin će praktično imati isto bodova kao Mari i Federer zajedno. Ili ako vam lepše zvuči, vredeće za dvojicu.

To je nešto što u open eri nije viđeno. Za apsolutnog vladara belog sporta to definitivno nije nedostižan cilj. Već smo navikli od Noleta da skoro svake sedmice ispisuje istoriju. Zašto to ne bi učinio i ovog puta?

Đokovićev prvi protivnik u Šangaju bio je Slovak Martin Kližan, 44. na svetu. Nole je pobedio sa 6:2, 6:1, a protivnik u osmini finala bio mu je Felisijano Lopez. Sve je bliži uspehu iz 2008. godine i titulu na ovom tutniru.

"Te 2008. osvojio sam ovde masters i to je bio jedan od najvećih događaja. Osvajao sam dva puta pehar. Prošle godine sam stigao do polufinala, ali se nadam da ću ove otići korak dalje", rekao je Novak.

Đoković oduševljava sve jer uči kineski. 

"Trudim se. Uvek volim da naučim nešto o kulturi zemlje u kojoj se nalazim. Ne mogu baš da izađem na ulicu i da razumem ljude šta pričaju, ali znam nekoliko fraza", rekao je Nole.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

informacija

17.10.2015 15:50

Ima Novak još da se naigra da bi vrijedio kao Federer.Trebaju mu jo 7 GS i oko 150 nedjelja na 1. mjestu ATP liste.

ODGOVORITE