Бо Мекејлеб се враћа кући и то као НБА играч?!

Бивши плеј Партизана могао би "под старе дане" да заигра у НБА лиги и то у родном граду!

Кошарка 16.10.2015 | 09:40
Бо Мекејлеб се враћа кући и то као НБА играч?!

После неуспешне епизоде у Бајерну из Минхена и повреде палца, због које од јануара није играо, каријера Лестера Бо Мекејлеба деловала је прилично лоше.

Ситуација би, међутим, изненада могла да се драстично промени, пошто су локални медији из његовог родног града, Њу Ореланса, објавили да би 30-годишњи кошаркаш после седам сезона проведених у Европи могао да заигра за Пеликансе, што би био његов први НБА ангажман!

"Њу Орлеанс Пеликанси су у озбиљним преговорима са некадашњом звездом Универзитета у Њу Орлеансу (УНО), Боом Мекејлебом, потврђено је из више извора. Договор би могао да буде постигнут током четвртка", наводи портал Нола.

Мекејлеб је у студентским данима постао најбољи стрелац УНО, а са 2,679 поена тренутно је 24. на листи најбољих стрелаца НЦАА лиге (америчке колеџ лиге).

У Европу је стигао 2008. године, као члан турског Мерсина, али је после само једне сезоне прешао у Партизан. Играјући за црно-беле, а потом Монтепаски Сијену и Фенербахче, Мекејлеб је освојио титуле у Србији, Италији и Турској, док је 2012. проглашен за МВП италијанског првенства.

Током боравка у Европи узео је македонско држављанство (2010. године).

Коментари / 0

Оставите коментар