Bo Mekejleb se vraća kući i to kao NBA igrač?!

Bivši plej Partizana mogao bi "pod stare dane" da zaigra u NBA ligi i to u rodnom gradu!

Košarka 16.10.2015 | 09:40
Bo Mekejleb se vraća kući i to kao NBA igrač?!

Posle neuspešne epizode u Bajernu iz Minhena i povrede palca, zbog koje od januara nije igrao, karijera Lestera Bo Mekejleba delovala je prilično loše.

Situacija bi, međutim, iznenada mogla da se drastično promeni, pošto su lokalni mediji iz njegovog rodnog grada, Nju Orelansa, objavili da bi 30-godišnji košarkaš posle sedam sezona provedenih u Evropi mogao da zaigra za Pelikanse, što bi bio njegov prvi NBA angažman!

"Nju Orleans Pelikansi su u ozbiljnim pregovorima sa nekadašnjom zvezdom Univerziteta u Nju Orleansu (UNO), Boom Mekejlebom, potvrđeno je iz više izvora. Dogovor bi mogao da bude postignut tokom četvrtka", navodi portal Nola.

Mekejleb je u studentskim danima postao najbolji strelac UNO, a sa 2,679 poena trenutno je 24. na listi najboljih strelaca NCAA lige (američke koledž lige).

U Evropu je stigao 2008. godine, kao član turskog Mersina, ali je posle samo jedne sezone prešao u Partizan. Igrajući za crno-bele, a potom Montepaski Sijenu i Fenerbahče, Mekejleb je osvojio titule u Srbiji, Italiji i Turskoj, dok je 2012. proglašen za MVP italijanskog prvenstva.

Tokom boravka u Evropi uzeo je makedonsko državljanstvo (2010. godine).

Komentari / 0

Ostavite komentar