Озваничено: Љубинко Друловић је нови тренер Партизана!

Фудбалски клуб Партизан именова је Љубинка Друловића за новог тренера, потврдио је потпредседник 'црно-белих' Милорад Вучелић.

Фудбал 15.10.2015 | 16:00
Озваничено: Љубинко Друловић је нови тренер Партизана!

Друловић ће на клупи 'црно-белих' заменити Зорана Милинковића, са којим је споразумно раскинут уговор после низа лоших резултата у Суперлиги Србије.

Управни одбор је једногласно изабрао Друловића, који ће на клупи Партизана дебитовати у недељу, на утакмици 14. кола Суперлиге са Јавором.

Спекулације о растанку са Милинковићем трајале су неколико недеља, а иако се чинило да су се стишале, све се променило после ремија Партизана и Радника резултатом 2:2, и то пошто је шампион Србије на полувремену водио 2:0. Милинковић је после утакмице у Сурдулици понудио оставку, а растанак је уговорен на састанку Управног одбора после седам месеци сарадње.

Друловић је као играч бранио боје Партизана у сезони 2003/04, а највећи успех у тренерској каријери остварио је освајањем титуле европског шампиона са младом репрезентацијом 2013. године. Од ове године је селектор Македоније, а претходно је у Србији водио само кратко Банат из Зрењанина.

Партизан је од старта сезоне бележио партије по систему топло-хладно. Док је био сјајан у Лиги Европе, где држи прво место у групи, испред Билбаа, Аз Алкмара и Аугсбурга, у Суперлиги после 13 кола заузима тек четврто место, са 11 бодова мање од водеће Црвене звезде, али и утакмицом више од вечитог ривала. Какви су резултати ’црно-белих’ од почетка сезоне најбоље говори чињеница да су уписали само шест победа у домаћем првенству, уз гол разлику 27:17.

Коментари / 0

Оставите коментар