Ozvaničeno: Ljubinko Drulović je novi trener Partizana!

Fudbalski klub Partizan imenova je Ljubinka Drulovića za novog trenera, potvrdio je potpredsednik 'crno-belih' Milorad Vučelić.

Fudbal 15.10.2015 | 16:00
Ozvaničeno: Ljubinko Drulović je novi trener Partizana!

Drulović će na klupi 'crno-belih' zameniti Zorana Milinkovića, sa kojim je sporazumno raskinut ugovor posle niza loših rezultata u Superligi Srbije.

Upravni odbor je jednoglasno izabrao Drulovića, koji će na klupi Partizana debitovati u nedelju, na utakmici 14. kola Superlige sa Javorom.

Spekulacije o rastanku sa Milinkovićem trajale su nekoliko nedelja, a iako se činilo da su se stišale, sve se promenilo posle remija Partizana i Radnika rezultatom 2:2, i to pošto je šampion Srbije na poluvremenu vodio 2:0. Milinković je posle utakmice u Surdulici ponudio ostavku, a rastanak je ugovoren na sastanku Upravnog odbora posle sedam meseci saradnje.

Drulović je kao igrač branio boje Partizana u sezoni 2003/04, a najveći uspeh u trenerskoj karijeri ostvario je osvajanjem titule evropskog šampiona sa mladom reprezentacijom 2013. godine. Od ove godine je selektor Makedonije, a prethodno je u Srbiji vodio samo kratko Banat iz Zrenjanina.

Partizan je od starta sezone beležio partije po sistemu toplo-hladno. Dok je bio sjajan u Ligi Evrope, gde drži prvo mesto u grupi, ispred Bilbaa, Az Alkmara i Augsburga, u Superligi posle 13 kola zauzima tek četvrto mesto, sa 11 bodova manje od vodeće Crvene zvezde, ali i utakmicom više od večitog rivala. Kakvi su rezultati ’crno-belih’ od početka sezone najbolje govori činjenica da su upisali samo šest pobeda u domaćem prvenstvu, uz gol razliku 27:17.

Komentari / 0

Ostavite komentar