Анализа: Шест кола, само једна побједа! Овако лош Партизан Хумска не памти!

Кроз нешто слично Партизан је прошао у сезони 2013/2014, када су тадашни изабраници Вука Рашовића од седмог кола и пораза у Новом Саду до изгубљеног дербија од Црвене звезде у 11. колу славили су само једном у пет првенствених мечева и касније остали без шампионске титуле!

Фудбал 15.10.2015 | 23:00
Анализа: Шест кола, само једна побједа! Овако лош Партизан Хумска не памти!

Од осамостаљења државе фудбалери Партизана освојили су седам од девет шампионских трофеја, али се од те практично деценијске доминације клуба из Хумске у овом тренутку не виде ни обриси. Навијачи Парног ваљка готово да не памте када је на овакав начин њихова екипа губила бодове, а чињеница да су њихови љубимци у последњих шест кола остварили само један тријумф изазвала је потпуно оправдани гнев највернијих присталица српског шампиона. А вероватно ће довести и до промене тренера.

Црна серија Партизана у Суперлиги почела је поразом у вечитом дербију 12. септембра на стадиону Рајко Митић (1:3), а од тада је прошло нешто више од месец дана и укупно пет првенствених кола у којима је савладан само Вождовац (2:1) и то после преокрета на Врачару.

Кроз нешто слично Партизан је прошао у сезони 2013/14. када су тадашни изабраници Вука Рашовића од седмог кола и пораза у Новом Саду до изгубљеног дербија од Црвене звезде у 11. колу славили су само једном у пет првенствених мечева и касније остали без шампионске титуле.

У сезони 2008/09. Партизан је везао четири утакмице без победе (три ремија и пораз од Борца), али је касније без икакве муке и огромних 19 бодова предности у односу на новосадску Војводину дошао до шампионског трофеја.

Црни мај 2007. године, када је екипу предовдио Мирослав Ђукић, и четири везана пораза од Хајдука из Куле (0:3), Звезде (1:2), Бежаније (1:2) и Војводине (0:2) и дефинитвно су рапршила сваку наду да Партизан може да угрози шампионско славље на Маракани. На почетку исте сезоне црно-бели су везали пет мечева без победе (од чега три пораза и два ремија), чиме су најавили да ће у премијерној сезони Суперлиге Србије остати без шампионског тројефа.

Оно што се такође не памти јесте чињеница да је Партизан након само 13 одиграних кола имао три ремија и четири пораза, односно 11 бодова мање и утакмицу више од вечитог ривала. Црно-бели у Хумској нису славили у претходна три првенствена мечева. Ремизирали су са Радничким из Ниша и Радом, а потом су поражени од Чукаричког. Већ у недељу им на ноге стиже више него неугодни Јавор, који горчину пораза није осетио на послењих шест мечева у Суперлиги.

Коментари / 0

Оставите коментар