Analiza: Šest kola, samo jedna pobjeda! Ovako loš Partizan Humska ne pamti!

Kroz nešto slično Partizan je prošao u sezoni 2013/2014, kada su tadašni izabranici Vuka Rašovića od sedmog kola i poraza u Novom Sadu do izgubljenog derbija od Crvene zvezde u 11. kolu slavili su samo jednom u pet prvenstvenih mečeva i kasnije ostali bez šampionske titule!

Fudbal 15.10.2015 | 23:00
Analiza: Šest kola, samo jedna pobjeda! Ovako loš Partizan Humska ne pamti!

Od osamostaljenja države fudbaleri Partizana osvojili su sedam od devet šampionskih trofeja, ali se od te praktično decenijske dominacije kluba iz Humske u ovom trenutku ne vide ni obrisi. Navijači Parnog valjka gotovo da ne pamte kada je na ovakav način njihova ekipa gubila bodove, a činjenica da su njihovi ljubimci u poslednjih šest kola ostvarili samo jedan trijumf izazvala je potpuno opravdani gnev najvernijih pristalica srpskog šampiona. A verovatno će dovesti i do promene trenera.

Crna serija Partizana u Superligi počela je porazom u večitom derbiju 12. septembra na stadionu Rajko Mitić (1:3), a od tada je prošlo nešto više od mesec dana i ukupno pet prvenstvenih kola u kojima je savladan samo Voždovac (2:1) i to posle preokreta na Vračaru.

Kroz nešto slično Partizan je prošao u sezoni 2013/14. kada su tadašni izabranici Vuka Rašovića od sedmog kola i poraza u Novom Sadu do izgubljenog derbija od Crvene zvezde u 11. kolu slavili su samo jednom u pet prvenstvenih mečeva i kasnije ostali bez šampionske titule.

U sezoni 2008/09. Partizan je vezao četiri utakmice bez pobede (tri remija i poraz od Borca), ali je kasnije bez ikakve muke i ogromnih 19 bodova prednosti u odnosu na novosadsku Vojvodinu došao do šampionskog trofeja.

Crni maj 2007. godine, kada je ekipu predovdio Miroslav Đukić, i četiri vezana poraza od Hajduka iz Kule (0:3), Zvezde (1:2), Bežanije (1:2) i Vojvodine (0:2) i definitvno su rapršila svaku nadu da Partizan može da ugrozi šampionsko slavlje na Marakani. Na početku iste sezone crno-beli su vezali pet mečeva bez pobede (od čega tri poraza i dva remija), čime su najavili da će u premijernoj sezoni Superlige Srbije ostati bez šampionskog trojefa.

Ono što se takođe ne pamti jeste činjenica da je Partizan nakon samo 13 odigranih kola imao tri remija i četiri poraza, odnosno 11 bodova manje i utakmicu više od večitog rivala. Crno-beli u Humskoj nisu slavili u prethodna tri prvenstvena mečeva. Remizirali su sa Radničkim iz Niša i Radom, a potom su poraženi od Čukaričkog. Već u nedelju im na noge stiže više nego neugodni Javor, koji gorčinu poraza nije osetio na poslenjih šest mečeva u Superligi.

Komentari / 0

Ostavite komentar