Рамадани коначно проговорио...!

Настасић је мој највећи погодак, Станојевић га није желео у Партизану! „Клинце које водим гледам као мало воде на длану, они у мени виде родитеља“, рекао је познати менаџер.

Фудбал 16.10.2015 | 12:00
Рамадани коначно проговорио...!

Коначно је проговорио – Фали Рамадани! Један од најуспешнијих менаџера у европском фудбалу, човек коме се лепе многобројне етикете, у ексклузивном интервју за Спорт до танчина је објаснио на који начин је успео у менаџерском послу. Он је негирао многобројне оптужбе, поручивши да себе не види као ловца на главе младих српских фудбалера.

Власник агенције ЛИАН Спорт тренутно је задужен за каријеру 60 српских играча. Постоје они који сматрају да Рамадани има утицај на састав свих српских селекција, али познати менаџер каже да му највећу сатисфакцију представља чињеница да су бројни играчи презадовољни сарадњом са агенцијом коју води.

Он се присетио како је 2011.године продао Матију Настасића у Фјорентину. И то у тренутку када је репрезентативни штопер био талентовани члан Телеоптика.
„Узео сам га из другог тима Партизана. Нису рачунали на њега уопште за први тим. Отишао сам са мојим кумом и сарадником из Београда Николом Дамјанцем, на тренинг црно-белих да видим Матију. Одмах после одгледаног тренинга позвао сам председника Фјорентине и рекао му: „Имам играча за вас, узимите га, биће топ класа“! Пре него што сам спојио челнике два клуба, још једном сам питао Партизан да ли хоће да прода Матију. Клуб је питао тренера Станојевића, а Сале је тада одговорио: „Настасић неће бити спреман за први тим наредне три године“. ОК, рекао сам, ако већ не рачунате на њега, пустите га да иде, добићете добре паре. То су тада биле луде паре. Партизан је добио 2,5 милиона евра за играча који није био ни близу првог тима“, рекао је Рамадани за Спорт.

Свестан је Фали да се у Србији о њему лоше прича.
„Најбитнија ствар је следећа: Зашто о мени не причају ти момци које водим? Зашто су сви до једног добри са мном и мојим сарадницима? Ми сад имамо око 60 клијената из Србије, сваки је у одличним односима са мном. Зову ме да будем њихов гост. Клинце које сада водимо гледамо као мало воде на длану, а они нас као друге родитеље. Ми смо ту да им помогнемо да направе добар трансфер, плаћамо им школовање, енглески језик“.

У првом делу ексклузивног интервјуа за Спорт Рамадани је открио како је почео да се бави менаџерским послом.
„Био сам власник ресторана у Берлину. Долазили су код мене менаџери, причали о својим пословима, а ја сам их помно слушао. Увидео сам да то могу да радим и ја. Размишљао сам неко време и схватио да могу да будем бољи од њих. Први мој трансфер био је прелазак Харуна Исе у берлинску Херту. Био је то играч који је од рата побегао у Немачку, а играо је за београдски Рад. Нисам ни динар уложио у тај трансфер, само сам га спојио са клубом и добио проценат од тога. Било је то 1992.године. Од тада, па до данас 300-400 играча сам водио“, открио је Рамадани који би сутра у другом делу исповести требало да прича о односима са Црвеном звездом и Партизаном.

Коментари / 0

Оставите коментар