Ramadani konačno progovorio...!

Nastasić je moj najveći pogodak, Stanojević ga nije želeo u Partizanu! „Klince koje vodim gledam kao malo vode na dlanu, oni u meni vide roditelja“, rekao je poznati menadžer.

Fudbal 16.10.2015 | 12:00
Ramadani konačno progovorio...!

Konačno je progovorio – Fali Ramadani! Jedan od najuspešnijih menadžera u evropskom fudbalu, čovek kome se lepe mnogobrojne etikete, u ekskluzivnom intervju za Sport do tančina je objasnio na koji način je uspeo u menadžerskom poslu. On je negirao mnogobrojne optužbe, poručivši da sebe ne vidi kao lovca na glave mladih srpskih fudbalera.

Vlasnik agencije LIAN Sport trenutno je zadužen za karijeru 60 srpskih igrača. Postoje oni koji smatraju da Ramadani ima uticaj na sastav svih srpskih selekcija, ali poznati menadžer kaže da mu najveću satisfakciju predstavlja činjenica da su brojni igrači prezadovoljni saradnjom sa agencijom koju vodi.

On se prisetio kako je 2011.godine prodao Matiju Nastasića u Fjorentinu. I to u trenutku kada je reprezentativni štoper bio talentovani član Teleoptika.
„Uzeo sam ga iz drugog tima Partizana. Nisu računali na njega uopšte za prvi tim. Otišao sam sa mojim kumom i saradnikom iz Beograda Nikolom Damjancem, na trening crno-belih da vidim Matiju. Odmah posle odgledanog treninga pozvao sam predsednika Fjorentine i rekao mu: „Imam igrača za vas, uzimite ga, biće top klasa“! Pre nego što sam spojio čelnike dva kluba, još jednom sam pitao Partizan da li hoće da proda Matiju. Klub je pitao trenera Stanojevića, a Sale je tada odgovorio: „Nastasić neće biti spreman za prvi tim naredne tri godine“. OK, rekao sam, ako već ne računate na njega, pustite ga da ide, dobićete dobre pare. To su tada bile lude pare. Partizan je dobio 2,5 miliona evra za igrača koji nije bio ni blizu prvog tima“, rekao je Ramadani za Sport.

Svestan je Fali da se u Srbiji o njemu loše priča.
„Najbitnija stvar je sledeća: Zašto o meni ne pričaju ti momci koje vodim? Zašto su svi do jednog dobri sa mnom i mojim saradnicima? Mi sad imamo oko 60 klijenata iz Srbije, svaki je u odličnim odnosima sa mnom. Zovu me da budem njihov gost. Klince koje sada vodimo gledamo kao malo vode na dlanu, a oni nas kao druge roditelje. Mi smo tu da im pomognemo da naprave dobar transfer, plaćamo im školovanje, engleski jezik“.

U prvom delu ekskluzivnog intervjua za Sport Ramadani je otkrio kako je počeo da se bavi menadžerskim poslom.
„Bio sam vlasnik restorana u Berlinu. Dolazili su kod mene menadžeri, pričali o svojim poslovima, a ja sam ih pomno slušao. Uvideo sam da to mogu da radim i ja. Razmišljao sam neko vreme i shvatio da mogu da budem bolji od njih. Prvi moj transfer bio je prelazak Haruna Ise u berlinsku Hertu. Bio je to igrač koji je od rata pobegao u Nemačku, a igrao je za beogradski Rad. Nisam ni dinar uložio u taj transfer, samo sam ga spojio sa klubom i dobio procenat od toga. Bilo je to 1992.godine. Od tada, pa do danas 300-400 igrača sam vodio“, otkrio je Ramadani koji bi sutra u drugom delu ispovesti trebalo da priča o odnosima sa Crvenom zvezdom i Partizanom.

Komentari / 0

Ostavite komentar