Звезда ''избјегла гиљотину'' и обезбједила евро-лиценцу са 150.000 евра?!

Много се страховало од 15. октобра у Црвеној звезди. Клуб је морао да пронађе 3,8 милиона евра како би прошао редовну проверу УЕФА. И није нашао. Али је успео да пролонгира обавезе чиме је практично "положио испит".

Фудбал 15.10.2015 | 12:40
Звезда ''избјегла гиљотину'' и обезбједила евро-лиценцу са 150.000 евра?!

Да би избегла велики проблем Звезда је морала да реши питање дугова према бившим и садашњим играчима, клубовима и радној заједници. Задатак није био нимало лак, нарочито ако се знало да у овом тренутку клуб нема новац.

Због турбуленција кредит није било могуће узети иако су постојале гаранције у види уговора са "Гаспромом" и "Телекомом". Покушано је и да се пре времена наплати милион евра од Макабија за трансфер Предрага Рајковића. Тај новац треба да стигне у две рате почев од јануара наредне године, а Израелци су понудили црвено-белима исплату одмах, али 750.000 евра, што су на "Маракани" одбили.

Због тога им није остало ништа друго већ да покушају да пролонгирају обавезе. Управа клуба је успела у томе и потписала чак 84 споразума. Ипак, некима је бар део морао да буде исплаћен, па је у ту сврху пронађено око 150.000 евра што је практично сав потрошен новац. Постојала је бојазан да би се он могао прибавити даљим продајама економских права на уговоре играча, али у клубу тврде да ништа слично није урађено уз велику дозу захвалности играчима и клубовима.

У четвртак до подне Звезда треба да пошаље сву документацију у УЕФА о постигнутим споразумима. Европска кућа фудбала има могућност да дође у контролу, али у клубу тврде да бојазни нема, односно, да је све регулисано.

Следећа контрола УЕФА је у марту и Звезда има довољно времена да је дочека спремна. Ипак, први значајнији новац мораће да пронађе врло скоро, јер је већина репрограма са бившим играчима потписана краткорочно, у неким случајевима и за месец дана.

Коментари / 0

Оставите коментар