Zvezda ''izbjegla giljotinu'' i obezbjedila evro-licencu sa 150.000 evra?!

Mnogo se strahovalo od 15. oktobra u Crvenoj zvezdi. Klub je morao da pronađe 3,8 miliona evra kako bi prošao redovnu proveru UEFA. I nije našao. Ali je uspeo da prolongira obaveze čime je praktično "položio ispit".

Fudbal 15.10.2015 | 12:40
Zvezda ''izbjegla giljotinu'' i obezbjedila evro-licencu sa 150.000 evra?!

Da bi izbegla veliki problem Zvezda je morala da reši pitanje dugova prema bivšim i sadašnjim igračima, klubovima i radnoj zajednici. Zadatak nije bio nimalo lak, naročito ako se znalo da u ovom trenutku klub nema novac.

Zbog turbulencija kredit nije bilo moguće uzeti iako su postojale garancije u vidi ugovora sa "Gaspromom" i "Telekomom". Pokušano je i da se pre vremena naplati milion evra od Makabija za transfer Predraga Rajkovića. Taj novac treba da stigne u dve rate počev od januara naredne godine, a Izraelci su ponudili crveno-belima isplatu odmah, ali 750.000 evra, što su na "Marakani" odbili.

Zbog toga im nije ostalo ništa drugo već da pokušaju da prolongiraju obaveze. Uprava kluba je uspela u tome i potpisala čak 84 sporazuma. Ipak, nekima je bar deo morao da bude isplaćen, pa je u tu svrhu pronađeno oko 150.000 evra što je praktično sav potrošen novac. Postojala je bojazan da bi se on mogao pribaviti daljim prodajama ekonomskih prava na ugovore igrača, ali u klubu tvrde da ništa slično nije urađeno uz veliku dozu zahvalnosti igračima i klubovima.

U četvrtak do podne Zvezda treba da pošalje svu dokumentaciju u UEFA o postignutim sporazumima. Evropska kuća fudbala ima mogućnost da dođe u kontrolu, ali u klubu tvrde da bojazni nema, odnosno, da je sve regulisano.

Sledeća kontrola UEFA je u martu i Zvezda ima dovoljno vremena da je dočeka spremna. Ipak, prvi značajniji novac moraće da pronađe vrlo skoro, jer je većina reprograma sa bivšim igračima potpisana kratkoročno, u nekim slučajevima i za mesec dana.

Komentari / 0

Ostavite komentar