Шангај: Новак лобовима излудео Лопеса на путу до побједе!

Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале турнира из Мастерс 1000 серије у Шангају, пошто је победио Фелисијана Лопеса са 6:2, 6:3.

Тенис 15.10.2015 | 12:15
Шангај: Новак лобовима излудео Лопеса на путу до побједе!

То је био осми тријумф Ђоковића у исто толико окршаја са Шпанцем, а у четвртфиналу ће играти са бољим из дуела Ришара Гаскеа из Француске и Аустралијанца Бернарда Томића.

Једини мали пад концентрације у целом мечу Новак је имао при вођству 4:2 у првом сету – тада је киксевима на мрежи допустио ривалу да дође до 0:40, али није паничио и успео је да преокрене ситуацију.

Осим тада, Ђоковић се није суочавао са брејк лоптама, а у другом сету укупно је у гемовима на свој сервис изгубио седам поена. Српски тенисер још једном је демонстрирао невероватно кретање и дефанзиву, неколико пута добио је ’изгубљене’ поене, а лобом је у четири-пет наврата оставио Лопеса у неверици.

Меч је Новак завршио са 22 директна поена и 17 неизнуђених грешака, док је Лопесов однос био 13-28.

Ток меча:

Ђоковић је изгубио први поен на мечу, а затим је освојио наредних седам – освојио је гем на свој сервис и дошао до 0:40 у следећем. На првој брејк лопти имао је шансу, али је у размени послао предугу лоптицу, да би се потом Лопес извукао уз добре прве сервисе.

Борба је настављена, имао је Ђоковић још две брејк лопте, једну после спектакуларног поена који је окончао на мрежи, али је Шпанца служио слајс-сервис и успео је да изједначи на 1:1.

Следећа три гема тенисери су на свој сервис освајали без проблема, а онда је при вођству 3:2 Ђоковић дошао до 0:30. Освојио је Лопес наредни поен, одиграо веома добро и следећи, али се Новак бриљантно кретао и бранио, да би на крају сустигао волеј ривала и направио винер бекхендом.

Олако је пропустио Ђоковић прву, бекхенд слајс је послао у мрежу, да би уследио сјајан дроп шот Шпанца. Ипак, Новак долази до нове шансе, а Лопес му поклања брејк дуплом грешком – 4:2.

Ђоковић је потом себи закомпликовао живот неуспешним изласцима на мрежу – прво га је Лопес прошао, затим није успео сервис-волеј, а онда је Новак промашио и зицер после добро изграђеног поена (0:40).

Није паничио Ђоковић, освојио је поен у дугој размени, уследио је ас, а онда и промашај Лопеса на мрежи, па је убрзо било 5:2. Уследили су фантастични ритерни Новака, нови брејк и освајање првог сета – 6:2.

Српски тенисер већ је у другом гему другог сета имао 15:40, али се Лопес извукао захваљујући сјајним сервисима.

Оно што није тада, Ђоковић је урадио у четвртом гему – два пута у низу Лопес је излазио на мрежу после сервиса и слао је бекхенд волеје у аут за 15:40. Онда је уследио још један успешан лоб Новака и брејк за вођство 3:1.

До краја меча Ђоковић није имао никаквих проблема – могао је и раније да заврши јер је на 5:2 пропустио две меч лопте, али у својим гемовима ретко је губио поене и лако је привео дуел крају за 74 минута игре.

Коментари / 0

Оставите коментар