Šangaj: Novak lobovima izludeo Lopesa na putu do pobjede!

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira iz Masters 1000 serije u Šangaju, pošto je pobedio Felisijana Lopesa sa 6:2, 6:3.

Tenis 15.10.2015 | 12:15
Šangaj: Novak lobovima izludeo Lopesa na putu do pobjede!

To je bio osmi trijumf Đokovića u isto toliko okršaja sa Špancem, a u četvrtfinalu će igrati sa boljim iz duela Rišara Gaskea iz Francuske i Australijanca Bernarda Tomića.

Jedini mali pad koncentracije u celom meču Novak je imao pri vođstvu 4:2 u prvom setu – tada je kiksevima na mreži dopustio rivalu da dođe do 0:40, ali nije paničio i uspeo je da preokrene situaciju.

Osim tada, Đoković se nije suočavao sa brejk loptama, a u drugom setu ukupno je u gemovima na svoj servis izgubio sedam poena. Srpski teniser još jednom je demonstrirao neverovatno kretanje i defanzivu, nekoliko puta dobio je ’izgubljene’ poene, a lobom je u četiri-pet navrata ostavio Lopesa u neverici.

Meč je Novak završio sa 22 direktna poena i 17 neiznuđenih grešaka, dok je Lopesov odnos bio 13-28.

Tok meča:

Đoković je izgubio prvi poen na meču, a zatim je osvojio narednih sedam – osvojio je gem na svoj servis i došao do 0:40 u sledećem. Na prvoj brejk lopti imao je šansu, ali je u razmeni poslao predugu lopticu, da bi se potom Lopes izvukao uz dobre prve servise.

Borba je nastavljena, imao je Đoković još dve brejk lopte, jednu posle spektakularnog poena koji je okončao na mreži, ali je Španca služio slajs-servis i uspeo je da izjednači na 1:1.

Sledeća tri gema teniseri su na svoj servis osvajali bez problema, a onda je pri vođstvu 3:2 Đoković došao do 0:30. Osvojio je Lopes naredni poen, odigrao veoma dobro i sledeći, ali se Novak briljantno kretao i branio, da bi na kraju sustigao volej rivala i napravio viner bekhendom.

Olako je propustio Đoković prvu, bekhend slajs je poslao u mrežu, da bi usledio sjajan drop šot Španca. Ipak, Novak dolazi do nove šanse, a Lopes mu poklanja brejk duplom greškom – 4:2.

Đoković je potom sebi zakomplikovao život neuspešnim izlascima na mrežu – prvo ga je Lopes prošao, zatim nije uspeo servis-volej, a onda je Novak promašio i zicer posle dobro izgrađenog poena (0:40).

Nije paničio Đoković, osvojio je poen u dugoj razmeni, usledio je as, a onda i promašaj Lopesa na mreži, pa je ubrzo bilo 5:2. Usledili su fantastični riterni Novaka, novi brejk i osvajanje prvog seta – 6:2.

Srpski teniser već je u drugom gemu drugog seta imao 15:40, ali se Lopes izvukao zahvaljujući sjajnim servisima.

Ono što nije tada, Đoković je uradio u četvrtom gemu – dva puta u nizu Lopes je izlazio na mrežu posle servisa i slao je bekhend voleje u aut za 15:40. Onda je usledio još jedan uspešan lob Novaka i brejk za vođstvo 3:1.

Do kraja meča Đoković nije imao nikakvih problema – mogao je i ranije da završi jer je na 5:2 propustio dve meč lopte, ali u svojim gemovima retko je gubio poene i lako je priveo duel kraju za 74 minuta igre.

Komentari / 0

Ostavite komentar