Лулић је најбољи асистент квалификација за ЕУРО 2016.!

Репрезентативац БиХ Сенад Лулић дијели прво мјесто најбољих асистената управо завршених квалификација за ЕУРО 2016.!

Фудбал 16.10.2015 | 10:00
Лулић је најбољи асистент квалификација за ЕУРО 2016.!

Европска фудбалска федерација (УЕФА) објавила је статистичке податке за квалификације и најбоље у појединим категоријама.

Тако је Сенад Лулић, репрезентативац БиХ, најбољи асистент квалификација заједно са Словаком Владимиром Вајсом и Пољаком Аркадиушом Миликом. Сва тројица су уписали по шест асистенција.

Занимљиво је да је чак 21 играч одиграо свих 900 минута током квалификација. У овај статистички податак УЕФА није укључила голмане. Роберт Левандоwски (Пољска) са 13 голова убједљиво је најбољи "топник". Слиједи га Томас Милер (Њемачка) са девет, а по осам су постигли Златан Ибрахимовић (Шведска) и Артом Џуба (Русија).

У категорији највише шутева у оквир гола водећи је Левандоwски са 25, а иза њега су Велшанин Герет Бејл са 24 и Енглез Вејн Руни са 23. У покушајима који су завршили поред гола неприкосновен је Бејл са 21 ударцем. У топ три су још Тони Крос (Њемачка) са 17, те Руни и Един Џеко (БиХ) са по 16 удараца који су ишли ван оквира гола.

Колико Нијемац Крос доминира на средини терена показује податак да је од 1.058 покушаја додавања имао чак 1.007 успјешних. Далеко иза њега је Шпанац Серхио Бускетс који је од 745 додавања реализовао 721.

Вриједи још споменути како је Пољска са 33 поготка имала најбољи напад, најближа јој је била Енглеска са 31. Најбољу одбрану имала је Румунија која је примила свега два гола, док су Њемачка и Шпанија само три пута вадили лопту из своје мреже.

Коментари / 0

Оставите коментар