Лалатовић: Звезди и не треба предсједник!

Млади тренер сматра да су црвено-бели толико моћни да би функционисали без иједног члана управе. Хвали Миодрага Божовића. Сматра да Радован Ћурчић треба да остане на клупи "орлова" и жели да једног дана буде селектор.

Фудбал 16.10.2015 | 09:20
Лалатовић: Звезди и не треба предсједник!

Ненад Лалатовић упркос финансијским проблемима у клубу бележи одличне резултате са екипом Борца. Чачани пишу победе и чекају испуњење обећања о исплати дуговања играчима.

Млади тренер окренут је својој екипи, али прати и шта се дешава са стране. Пре свега у свом бившем клубу, Црвеној звезди, али и репрезентацији Србије.

Он хвали црвено-беле.

"Звезда игра најлепши фудбал у последњих 10-15 година. Највише се појачала у минулом периоду и портошила је највише новца у прелазном року. Отишло је 800.000 евра само на Срнића, о коме сам ја само могао да сањам, а тек Плавшић и Матос... Ове сезоне практично имају два тима. На све то довели су најбољег тренера. Миодраг Гроф Божовић је доказао да је без премца", није штедео у изјави за "Спорт" речи на рачун екипе у којој је играо и на чијој је клупи седео Лалатовић.

Он се осврнуо и на то што црвено-бели нису имали кандидата за председника. Лалатовић тврди да он Звезди није ни потребан.

"Да ли има или нема председника, Звезда је Звезда! И да нема никога у управи клуб је толико моћан да би и даље функционисао. У овом тренутку када има добар тим, одличног тренера и стално 30.000 навијача Звезди председник није неопходан. То је снага клуба - играчи, тренер, навијачи".

Лалатовић прати и "орлове". Упркос неуспеху у квалификацијама за ЕП сматра да Радован Ћурчић треба да остане на клупи Србије.

"Ја бих га оставио на селекторском месту јер је млад и амбициозан тренер. Нашим играчима је потребан стручњак који ће им усадити свест како је репрезентација светиња и да морају да се боре као за своју породицу и парче хлеба за које се боре у својим клубовима. Уосталом, бар већини, репрезентација их је направила играчима и дала им све у животу. Шта могу да научим тактички Коларова и Ивановића? То не могу, али могу да играју као да им је последња утакмица. Селектор који то успе одвешће Србију на Светско првенство", истиче Лалатовић.

Да ли ће он једног дана бити тај? Нада се да хоће.

"Желео бих у наредних пет година да се опробам у иностранству, да се вратим у Црвену звезду, али и да будем селектор", јасно је поручио Ненад Лалатовић.

Коментари / 0

Оставите коментар