Lalatović: Zvezdi i ne treba predsjednik!

Mladi trener smatra da su crveno-beli toliko moćni da bi funkcionisali bez ijednog člana uprave. Hvali Miodraga Božovića. Smatra da Radovan Ćurčić treba da ostane na klupi "orlova" i želi da jednog dana bude selektor.

Fudbal 16.10.2015 | 09:20
Lalatović: Zvezdi i ne treba predsjednik!

Nenad Lalatović uprkos finansijskim problemima u klubu beleži odlične rezultate sa ekipom Borca. Čačani pišu pobede i čekaju ispunjenje obećanja o isplati dugovanja igračima.

Mladi trener okrenut je svojoj ekipi, ali prati i šta se dešava sa strane. Pre svega u svom bivšem klubu, Crvenoj zvezdi, ali i reprezentaciji Srbije.

On hvali crveno-bele.

"Zvezda igra najlepši fudbal u poslednjih 10-15 godina. Najviše se pojačala u minulom periodu i portošila je najviše novca u prelaznom roku. Otišlo je 800.000 evra samo na Srnića, o kome sam ja samo mogao da sanjam, a tek Plavšić i Matos... Ove sezone praktično imaju dva tima. Na sve to doveli su najboljeg trenera. Miodrag Grof Božović je dokazao da je bez premca", nije štedeo u izjavi za "Sport" reči na račun ekipe u kojoj je igrao i na čijoj je klupi sedeo Lalatović.

On se osvrnuo i na to što crveno-beli nisu imali kandidata za predsednika. Lalatović tvrdi da on Zvezdi nije ni potreban.

"Da li ima ili nema predsednika, Zvezda je Zvezda! I da nema nikoga u upravi klub je toliko moćan da bi i dalje funkcionisao. U ovom trenutku kada ima dobar tim, odličnog trenera i stalno 30.000 navijača Zvezdi predsednik nije neophodan. To je snaga kluba - igrači, trener, navijači".

Lalatović prati i "orlove". Uprkos neuspehu u kvalifikacijama za EP smatra da Radovan Ćurčić treba da ostane na klupi Srbije.

"Ja bih ga ostavio na selektorskom mestu jer je mlad i ambiciozan trener. Našim igračima je potreban stručnjak koji će im usaditi svest kako je reprezentacija svetinja i da moraju da se bore kao za svoju porodicu i parče hleba za koje se bore u svojim klubovima. Uostalom, bar većini, reprezentacija ih je napravila igračima i dala im sve u životu. Šta mogu da naučim taktički Kolarova i Ivanovića? To ne mogu, ali mogu da igraju kao da im je poslednja utakmica. Selektor koji to uspe odvešće Srbiju na Svetsko prvenstvo", ističe Lalatović.

Da li će on jednog dana biti taj? Nada se da hoće.

"Želeo bih u narednih pet godina da se oprobam u inostranstvu, da se vratim u Crvenu zvezdu, ali i da budem selektor", jasno je poručio Nenad Lalatović.

Komentari / 0

Ostavite komentar