Шангај: Мари једва ''сломио'' Изнера!

Други тенисер света Енди Мари савладао је Џона Изнера са 6:7 (4-7), 6:4, 6:4 у трећем колу турнира из Мастерс 1000 серије у Шангају.

Тенис 15.10.2015 | 11:40
Шангај: Мари једва ''сломио'' Изнера!

У веома узбудљивом мечу са много прилика за брејк Мари се боље снашао, био је смиренији у кључним поенима и дошао је до тријумфа у мечу дугом два и по сата.

Први сет био је врло тврд, играчи су рутински освајали гемове на свој сервис, а онда је Изнер дочекао оно што жели – тај брејк. У додатном гему Американац је искористио свој моћни сервис, па му је један мини брејк био довољан за вођство у сетовима.

Мари је, уз Ђоковића, најбољи ритернер на свету, а Изнер је сада одлично читао Шкотове сервиса, па смо у преостала два сета гледали много неизвесних гемова и пропуштених брејк шанси.

У трећем гему другог сета Мари је пропустио 15:40, исто то учинио је Изнер у наредном, па Шкот поново у петом гему. Коначно, у деветом гему Мари прави брејк за 5:4, а онда је спасао две брејк лопте пре него што је изједначио у сетовима – 6:4.

У трећем гему одлучујућег сета Изнера је спасао три брејк лопте, али је у седмом гему Шкот дошао до брејка и повео са 4:3. Имао је Американац 15:40 у наредном гему, затим и брејк шансу у гему у којем је Енди сервирао за меч, али је Мари ипак победио.

У четвртфиналу Шкот ће играти са бољим из дуела Симон – Бердих.

Коментари / 0

Оставите коментар