Šangaj: Mari jedva ''slomio'' Iznera!

Drugi teniser sveta Endi Mari savladao je Džona Iznera sa 6:7 (4-7), 6:4, 6:4 u trećem kolu turnira iz Masters 1000 serije u Šangaju.

Tenis 15.10.2015 | 11:40
Šangaj: Mari jedva ''slomio'' Iznera!

U veoma uzbudljivom meču sa mnogo prilika za brejk Mari se bolje snašao, bio je smireniji u ključnim poenima i došao je do trijumfa u meču dugom dva i po sata.

Prvi set bio je vrlo tvrd, igrači su rutinski osvajali gemove na svoj servis, a onda je Izner dočekao ono što želi – taj brejk. U dodatnom gemu Amerikanac je iskoristio svoj moćni servis, pa mu je jedan mini brejk bio dovoljan za vođstvo u setovima.

Mari je, uz Đokovića, najbolji riterner na svetu, a Izner je sada odlično čitao Škotove servisa, pa smo u preostala dva seta gledali mnogo neizvesnih gemova i propuštenih brejk šansi.

U trećem gemu drugog seta Mari je propustio 15:40, isto to učinio je Izner u narednom, pa Škot ponovo u petom gemu. Konačno, u devetom gemu Mari pravi brejk za 5:4, a onda je spasao dve brejk lopte pre nego što je izjednačio u setovima – 6:4.

U trećem gemu odlučujućeg seta Iznera je spasao tri brejk lopte, ali je u sedmom gemu Škot došao do brejka i poveo sa 4:3. Imao je Amerikanac 15:40 u narednom gemu, zatim i brejk šansu u gemu u kojem je Endi servirao za meč, ali je Mari ipak pobedio.

U četvrtfinalu Škot će igrati sa boljim iz duela Simon – Berdih.

Komentari / 0

Ostavite komentar