Бушар тужи УС Опен!

Канађанка Јуџини Бушар поднела је тужбу против Тениске асоцијације Сједињених Држава због потреса мозга који је задобила у паду у свлачионици на УС опену.

Тенис 15.10.2015 | 20:20
Бушар тужи УС Опен!

Бушарова, која је морала да се повуче са последњег Грен слема сезоне пред свој меч четврте рунде, а потом се вратила на терен у Пекингу, да би осетила проблеме са вртоглавицом, тражи одштету од организатора УС Опена и Националног тениског центра у Њујорку.

У тужби се наводи да су организатори били немарни и да је 21-годишња тенисерка пала због ’клизаве, стране и опасне материје’ која се налазила на поду свлачионице.

Адвокат младе тениске звезде Бенедикт Морели рекао је за „Њујорк Тајмс“ да би он и његова клијенткиња могли да траже „милионе и милионе долара одштете“ пошто је Бушарова задобила повреде главе у паду.

Морели тврди да је материја о коју се Бушарова оклизнула била нека течност за чишћење која је требало да остане на поду током ноћи када свлачионицу нико не користи. Тужба је поднета у Њујорку, а у њој се наводи да се 39. тенисерка света оклизнула у опасним условима које су таквим направили оптужени.

Такође, додаје се да је Бушарова претрпела тешку повреду главе и да није у питању био само потрес мозга. У тужби се наводи и да су оптужени морали да знају стање пода, а да Бушаровој није стављено до знања да би могло да дође до неких проблема.

Због повреда које је задобила почетком септембра, Канађанка је била приморана да пропусти турнире у Јапану, Вухану, Пекингу и Хонг Конгу, због чега је изгубила 13 места на WТА листи. Бушарова као последицу пада и даље осећа велике главобоље, а у тужби се истиче да то утиче на квалитет њеног живота, због повећаних трошкова лечења.

Тениска асоцијација Сједињених Држава одбила је да коментарише тужбу Бушарове.

Коментари / 0

Оставите коментар