Bušar tuži US Open!

Kanađanka Judžini Bušar podnela je tužbu protiv Teniske asocijacije Sjedinjenih Država zbog potresa mozga koji je zadobila u padu u svlačionici na US openu.

Tenis 15.10.2015 | 20:20
Bušar tuži US Open!

Bušarova, koja je morala da se povuče sa poslednjeg Gren slema sezone pred svoj meč četvrte runde, a potom se vratila na teren u Pekingu, da bi osetila probleme sa vrtoglavicom, traži odštetu od organizatora US Opena i Nacionalnog teniskog centra u Njujorku.

U tužbi se navodi da su organizatori bili nemarni i da je 21-godišnja teniserka pala zbog ’klizave, strane i opasne materije’ koja se nalazila na podu svlačionice.

Advokat mlade teniske zvezde Benedikt Moreli rekao je za „Njujork Tajms“ da bi on i njegova klijentkinja mogli da traže „milione i milione dolara odštete“ pošto je Bušarova zadobila povrede glave u padu.

Moreli tvrdi da je materija o koju se Bušarova okliznula bila neka tečnost za čišćenje koja je trebalo da ostane na podu tokom noći kada svlačionicu niko ne koristi. Tužba je podneta u Njujorku, a u njoj se navodi da se 39. teniserka sveta okliznula u opasnim uslovima koje su takvim napravili optuženi.

Takođe, dodaje se da je Bušarova pretrpela tešku povredu glave i da nije u pitanju bio samo potres mozga. U tužbi se navodi i da su optuženi morali da znaju stanje poda, a da Bušarovoj nije stavljeno do znanja da bi moglo da dođe do nekih problema.

Zbog povreda koje je zadobila početkom septembra, Kanađanka je bila primorana da propusti turnire u Japanu, Vuhanu, Pekingu i Hong Kongu, zbog čega je izgubila 13 mesta na WTA listi. Bušarova kao posledicu pada i dalje oseća velike glavobolje, a u tužbi se ističe da to utiče na kvalitet njenog života, zbog povećanih troškova lečenja.

Teniska asocijacija Sjedinjenih Država odbila je da komentariše tužbu Bušarove.

Komentari / 0

Ostavite komentar