Холанђани: Срамота, беда, разочарање…!

Холандска штампа описала је неуспех своје репрезентације у квалификацијама за Европско првенство 2016. године као највећи у историји фудбала те земље.

Фудбал 15.10.2015 | 18:40
Холанђани: Срамота, беда, разочарање…!

Холандија, која је на Светском првенству у Бразилу 2014. заузела треће место, забележила је у квалификацијама само једну победу и три пораза која су јој затворила врата шампионата у Француској.

Последњи пораз од Чешке на домаћем терену од 3:2 била је кап која је прелила чашу Холанђана. Тим Данија Блинда завршио је квалификације на четвртом месту у групи А и тако се није домогао ни баража.

Речи као што су “срамота”, “беда” и “разочарање” доминирају насловним странама холандских листова. Разлог за то је очигледан, јер Холандија први пут после више од 30 година остала пред вратима Европског првенства.

“Све је сломљено у репрезентацији, влада хаос”, истиче се у листу “Алгеман даглебаду” и предвиђа се да ће ‘нарандзасти’ моћи да се опораве од овог фијаска најраније 2020.

Селектор Блинд, међутим, упркос неуспеха не жели да напусти клупу репрезентације. Он је у јулу од Гуса Хидинка преузео репрезентацију која је на Мундијалу 2010. била друга, а завршла је на трећем месту четири године касније у Бразилу.

“Нисам преузео тим у најбоље време, зато ћу наставити да водим селекцију”, рекао је Блинд.

Блинд је поручио да му је главни циљ да се наредном периоду подмлади ререзентација, како би асови као што су Арјен Робен, Весли Снајдер, Робин Ван Перси и Клас Јан Хунтелар добили наследнике.

Коментари / 0

Оставите коментар