Holanđani: Sramota, beda, razočaranje…!

Holandska štampa opisala je neuspeh svoje reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine kao najveći u istoriji fudbala te zemlje.

Fudbal 15.10.2015 | 18:40
Holanđani: Sramota, beda, razočaranje…!

Holandija, koja je na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. zauzela treće mesto, zabeležila je u kvalifikacijama samo jednu pobedu i tri poraza koja su joj zatvorila vrata šampionata u Francuskoj.

Poslednji poraz od Češke na domaćem terenu od 3:2 bila je kap koja je prelila čašu Holanđana. Tim Danija Blinda završio je kvalifikacije na četvrtom mestu u grupi A i tako se nije domogao ni baraža.

Reči kao što su “sramota”, “beda” i “razočaranje” dominiraju naslovnim stranama holandskih listova. Razlog za to je očigledan, jer Holandija prvi put posle više od 30 godina ostala pred vratima Evropskog prvenstva.

“Sve je slomljeno u reprezentaciji, vlada haos”, ističe se u listu “Algeman daglebadu” i predviđa se da će ‘narandzasti’ moći da se oporave od ovog fijaska najranije 2020.

Selektor Blind, međutim, uprkos neuspeha ne želi da napusti klupu reprezentacije. On je u julu od Gusa Hidinka preuzeo reprezentaciju koja je na Mundijalu 2010. bila druga, a završla je na trećem mestu četiri godine kasnije u Brazilu.

“Nisam preuzeo tim u najbolje vreme, zato ću nastaviti da vodim selekciju”, rekao je Blind.

Blind je poručio da mu je glavni cilj da se narednom periodu podmladi rerezentacija, kako bi asovi kao što su Arjen Roben, Vesli Snajder, Robin Van Persi i Klas Jan Huntelar dobili naslednike.

Komentari / 0

Ostavite komentar