Вучић и патријарх Иринеј данас о Космету

Премијер Александар Вучић примиће данас патријарха српског Иринеја, а састанку у седишту Владе Србије присуствоваће и митрополит загребачко-љубљански Порфирије, епископ рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије и епископ шумадијски Јован, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Србија 15.10.2015 | 07:40
Вучић и патријарх Иринеј данас о Космету

Састанку ће, наводе медији, присуствовати и министри Никола Селаковић, Небојша Стефановић и Братислав Гашић, а разговараће се о Европској унији и Косову и метохији.

Према писању медија, премијер ће патријарха обавестити о детаљима разговора у уторак у Бриселу и затражиће консултације око даље борбе за спречавање уласка Косова у Унеско, али ће га упознати и са последицама решења које је донела ЕУ у процесу интеграција Србије.

Вучић, како се наводи, жели да чује и ставове патријарха Иринеја и других владика српске цркве о тим питањима.

Медији преносе да је Вучић већ разговарао са председником Републике Томиславом Николићем, а очекује се још један после консултација са патријархом и министрима.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

15.10.2015 11:54

Значи опет Вучић и држава Србија по жељи МЗ траже подршку и помоћ СПЦ за своју политику предаје Косова и Метохије Шиптарима. Они се попут ђевојке на преговорима о Косову на почетку нећкају а затим на све пристану уз благослов цркве. Срамота!

ОДГОВОРИТЕ