Vučić i patrijarh Irinej danas o Kosmetu

Premijer Aleksandar Vučić primiće danas patrijarha srpskog Irineja, a sastanku u sedištu Vlade Srbije prisustvovaće i mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije i episkop šumadijski Jovan, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Srbija 15.10.2015 | 07:40
Vučić i patrijarh Irinej danas o Kosmetu

Sastanku će, navode mediji, prisustvovati i ministri Nikola Selaković, Nebojša Stefanović i Bratislav Gašić, a razgovaraće se o Evropskoj uniji i Kosovu i metohiji.

Prema pisanju medija, premijer će patrijarha obavestiti o detaljima razgovora u utorak u Briselu i zatražiće konsultacije oko dalje borbe za sprečavanje ulaska Kosova u Unesko, ali će ga upoznati i sa posledicama rešenja koje je donela EU u procesu integracija Srbije.

Vučić, kako se navodi, želi da čuje i stavove patrijarha Irineja i drugih vladika srpske crkve o tim pitanjima.

Mediji prenose da je Vučić već razgovarao sa predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem, a očekuje se još jedan posle konsultacija sa patrijarhom i ministrima.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

15.10.2015 11:54

Значи опет Вучић и држава Србија по жељи МЗ траже подршку и помоћ СПЦ за своју политику предаје Косова и Метохије Шиптарима. Они се попут ђевојке на преговорима о Косову на почетку нећкају а затим на све пристану уз благослов цркве. Срамота!

ODGOVORITE