Срби на Космету у страху због Брисела

Далибор Јевтић и Љубомир Марић поручили су, поводом амандмана у вези са поглављем 35, који их је веома узнемирио, да Срби са Косова и Метохије имају велико поверење и дају пуну подршку премијеру Александру Вучићу, уверени да ће одлука коју он донесе бити у најбољем интересу Срба који живе на КиМ.

Србија 14.10.2015 | 22:36
Срби на Космету у страху због Брисела

"Што се српског народа на КиМ и што се представника Срба са КиМ тиче, премијер Вучић и директор канцеларије за Косово и Метохију Марко Ðурић имају нашу пуну подршку у овом деликатном моменту", рекао је Јевтић.

"Чини ми се да ми Срби са Косова никад нисмо имали већу подршку него што имамо данас када је о Влади Србије реч", рекао је Јевтић у Клокоту, додајући да је сигуран да ће одлука коју донесе премијер бити најбоља за Србе који живе на тим просторима.

Вест из Брисела их је забринула, додао је, али су истовремено сигурни да ће Влада Србије поступити на начин који ће штитити интересе и живот Срба на КиМ. Марић је рекао да Међународна заједница "мора да схвати да последњим потезима покреће исељавање Срба,а да они управо од те међународне заједнице очекују подршку.

"С оним што је стављено пред Србију ми смо застрашени и по мало револтирани", рекао је Марић. И он и Јевтић, међутим, слажу се да их охрабрује то што нису сами у целом процесу, и што се представници Владе Србије са њима консултују поводом оваквих и сличних питања.

Коментари / 0

Оставите коментар