Srbi na Kosmetu u strahu zbog Brisela

Dalibor Jevtić i Ljubomir Marić poručili su, povodom amandmana u vezi sa poglavljem 35, koji ih je veoma uznemirio, da Srbi sa Kosova i Metohije imaju veliko poverenje i daju punu podršku premijeru Aleksandru Vučiću, uvereni da će odluka koju on donese biti u najboljem interesu Srba koji žive na KiM.

Srbija 14.10.2015 | 22:36
Srbi na Kosmetu u strahu zbog Brisela

"Što se srpskog naroda na KiM i što se predstavnika Srba sa KiM tiče, premijer Vučić i direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić imaju našu punu podršku u ovom delikatnom momentu", rekao je Jevtić.

"Čini mi se da mi Srbi sa Kosova nikad nismo imali veću podršku nego što imamo danas kada je o Vladi Srbije reč", rekao je Jevtić u Klokotu, dodajući da je siguran da će odluka koju donese premijer biti najbolja za Srbe koji žive na tim prostorima.

Vest iz Brisela ih je zabrinula, dodao je, ali su istovremeno sigurni da će Vlada Srbije postupiti na način koji će štititi interese i život Srba na KiM. Marić je rekao da Međunarodna zajednica "mora da shvati da poslednjim potezima pokreće iseljavanje Srba,a da oni upravo od te međunarodne zajednice očekuju podršku.

"S onim što je stavljeno pred Srbiju mi smo zastrašeni i po malo revoltirani", rekao je Marić. I on i Jevtić, međutim, slažu se da ih ohrabruje to što nisu sami u celom procesu, i što se predstavnici Vlade Srbije sa njima konsultuju povodom ovakvih i sličnih pitanja.

Komentari / 0

Ostavite komentar