Иван Томић води Партизан?!

Одмах после утакмице у Сурдулици челници Партизана су контактирали Ивана Томића и дословце га упитали: „Да ли желиш да водиш Партизан?“

Фудбал 14.10.2015 | 23:15
Иван Томић води Партизан?!

Бивши капитен Партизана и репрезентативац Југославије Иван Томић први је пик да преузме кормило посрнулог шампиона Србије, незванично сазнаје МОЗЗАРТ Спорт.

Реми у Сурдулици, као и једна извојевана победа у последњих шест првенствених кола, означили су крај тренерске епизоде са Зораном Кизом Милинковићем. Црно-бели и искусни стручњак данас би требало да споразумно раскину сарадњу, после чега ће се челници Партизана бацити у мисију проналажења његовог наследника.

Тачније, они су тај посао већ почели да раде. Одмах после утакмице у Сурдулици контактирали су Ивана Томића и дословце га упитали: „Да ли желиш да водиш Партизан?“. Иако је реч о детету клуба, осведоченом Партизановцу, бивши члан Роме био је мало уздржан. Пре свега због тешке ситуације, те чињенице да је данас преузео кормило Телеоптика.

Неизвесност и даље станује у Хумској, мада је Иван Томић најреалнија опција. Актулени селектор кадетске репрезентације Србије нема ПРОФИ лиценцу, али је недавно уписао курс тако да би несметано могао да води Сашу Илића и другове.

Према информацијама из Хумске постоји могућност да Милинковића наследи и тренер из омладинске школе Игор Спасић, а да Томић преузме палицу после заврштка првог дела сезоне. Остале опције нису реалне.

После завршетка играчке каријере Иван Томић је обављао функцију спортског директора Партизана. Одрадио је фантастичан прелазни рок лета 2007.године када су клуб из Хумске појачали Дијара и Мореира, инсистирао је да се Стевану Јоветићу да неограничено поверење. Касније је довео и Бразилца Клеа. Многи тај период сматрају као кључни у Партизановој вишегодишњој доминацији.

Ипак, после сукоба са управом клуба напустио је Хумску. И посветио се тренерском послу. Водио је омладинску репрезентацију Србије, тачније играче рођене 1996.године у прошлогодишњем циклусу. Испао је у другом квалификационом циклусу после пораза од Холандије.

Дакле, остало је само да Томић да пристанак, а затим да буде промовисан у Хумској. Челници црно-белих покушавали су у претходном периоду и са осталим, бившим играчима. Долазак Вељка Пауновића није био реалан, а слично се може рећи и за Гордана Петрића.

Коментари / 0

Оставите коментар