Ivan Tomić vodi Partizan?!

Odmah posle utakmice u Surdulici čelnici Partizana su kontaktirali Ivana Tomića i doslovce ga upitali: „Da li želiš da vodiš Partizan?“

Fudbal 14.10.2015 | 23:15
Ivan Tomić vodi Partizan?!

Bivši kapiten Partizana i reprezentativac Jugoslavije Ivan Tomić prvi je pik da preuzme kormilo posrnulog šampiona Srbije, nezvanično saznaje MOZZART Sport.

Remi u Surdulici, kao i jedna izvojevana pobeda u poslednjih šest prvenstvenih kola, označili su kraj trenerske epizode sa Zoranom Kizom Milinkovićem. Crno-beli i iskusni stručnjak danas bi trebalo da sporazumno raskinu saradnju, posle čega će se čelnici Partizana baciti u misiju pronalaženja njegovog naslednika.

Tačnije, oni su taj posao već počeli da rade. Odmah posle utakmice u Surdulici kontaktirali su Ivana Tomića i doslovce ga upitali: „Da li želiš da vodiš Partizan?“. Iako je reč o detetu kluba, osvedočenom Partizanovcu, bivši član Rome bio je malo uzdržan. Pre svega zbog teške situacije, te činjenice da je danas preuzeo kormilo Teleoptika.

Neizvesnost i dalje stanuje u Humskoj, mada je Ivan Tomić najrealnija opcija. Aktuleni selektor kadetske reprezentacije Srbije nema PROFI licencu, ali je nedavno upisao kurs tako da bi nesmetano mogao da vodi Sašu Ilića i drugove.

Prema informacijama iz Humske postoji mogućnost da Milinkovića nasledi i trener iz omladinske škole Igor Spasić, a da Tomić preuzme palicu posle završtka prvog dela sezone. Ostale opcije nisu realne.

Posle završetka igračke karijere Ivan Tomić je obavljao funkciju sportskog direktora Partizana. Odradio je fantastičan prelazni rok leta 2007.godine kada su klub iz Humske pojačali Dijara i Moreira, insistirao je da se Stevanu Jovetiću da neograničeno poverenje. Kasnije je doveo i Brazilca Klea. Mnogi taj period smatraju kao ključni u Partizanovoj višegodišnjoj dominaciji.

Ipak, posle sukoba sa upravom kluba napustio je Humsku. I posvetio se trenerskom poslu. Vodio je omladinsku reprezentaciju Srbije, tačnije igrače rođene 1996.godine u prošlogodišnjem ciklusu. Ispao je u drugom kvalifikacionom ciklusu posle poraza od Holandije.

Dakle, ostalo je samo da Tomić da pristanak, a zatim da bude promovisan u Humskoj. Čelnici crno-belih pokušavali su u prethodnom periodu i sa ostalim, bivšim igračima. Dolazak Veljka Paunovića nije bio realan, a slično se može reći i za Gordana Petrića.

Komentari / 0

Ostavite komentar