Дијелови Приједора поново под водом

Киша која од јутрос пљушти у Приједору направила је проблеме у неколико градских насеља. У центру су се зачепили шахтови па су раскрснице под водом.

Република Српска 14.10.2015 | 20:06
Дијелови Приједора поново под водом

Пропустили су и одводи испред Медицине рада гдје је поплављен подрум у коме је неколико ординација, а на Пећанима се испред појединих зграда, може само у чизмама. Ипак, најгоре је у Расавцима. Одводни канали нису издржали пред налетом бујице.

Вода је оковала неколико домаћинстава. У куће још није продрла, а мјештани страхују од ноћи и нове кише. Поплављене су и производне хале једне приватне компаније у истом насељу. Њима су помогли ватрогасци који обилазе град. Обећавају да ће дежурати и помоћи гдје год буде требало.

” Почеле су стизати дојаве па идемо сад на сљедећи терен да видимо какво је стање и шта можемо да урадимо. Дежурство је 24 часа увијек, сад је појачано. Екипе су на терену и радимо”, каже Небојша Миљуш, командир ТВЈ Приједор.

Чим запада забринути су и у Костајници. Синоћ су видјели да би поток Тавија могао да излије па је начелник општине наредио да се багерима прокопа и прошири корито. То је спасило дио града који и при мањим кишама буде поплављен.

” Ми смо то синоћ очистили и средили. Гледајте, ми морамо да интервенишемо да се ове јесени спасимо од поплава”, рекао је Драго Бундало, начелник општине Костајница.

У приправности су у Новом Граду. Из тамошње Цивилне заштите поручују да прате ситуацију због могућег пораста водостаја Уне и Сане. Мјештанима градишког Сењака није проблем водостај, али јесу фекалне воде које су се излиле у подруме неколико пословних и стамбених објеката. Укључене су црпне пумпе па се надају да ће, ако киша ускоро престане, брзо санирати штету. Међутим, барем за још два-три дана, метеоролози немају добре вијести.

” Управо због тих јачих падавина које се дешавају код нас на западу, и киша која пада ових дана у Хрватској и Словенији стоји упозорење за тај регион, за западнбе крајеве, посебно за слив Уне и Сане”, каже метеоролог Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

И Херцеговина ће бити на удару јаке кише. Тамо је могуће излијевање бујичних потока.

Киша која пада неколико дана у бањалучкој регији подсјетила је мјештане појединих насеља, углавном оних која су страдала у прошлогодишњим поплвама, на претходну годину.

Водостају ријека у Бањалуци су редовни али надлежне институције ипак упозоравају грађане да буду у приправности.

Киша је у Бањалуци већ је направиле проблеме у појединим насељима. Не због високог водостаја ријека већ подземних вода и канализације.

У насељу Лазарево свјежа су сјећања на прошлогодишњу поплаву и свака јача киша доноси страх. Дио дунавске улице је већ под водом.

Киша ће падати и наредна два дана прогнозе су хидрометеоролошког завода.

Отежан саобраћај у Кнежици због бујица

Саобраћај у мјесту Кнежица на магистралном путу Приједор - Козарска Дубица одвија се отежано због бујичних вода, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због кише која и даље пада у већем дијелу Републике Српске саобраћај се одвија отежано по претежно мокрим и клизавим коловозима, са мјестимично смањеном видљивошћу због магле и ниске облачности.

На дионицама у усјецима и поред камених косина има одрона.

Извор: НН

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

небитан

14.10.2015 18:11

Ко ј..е народ нека им поплава унистава имовину и зивоте, нама је битно ко преноси надлезности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо периц

14.10.2015 18:50

Нека мало и воде и кисе.морам орати сува земља.

Name

Зорана

14.10.2015 19:12

Молим БН ТВ да додје з Приједор насеље Тукови, у било коју улицу, обавезно у Улицу Симе Мрдје , најфреквентнију улицу у овом насељу па да се види какве су... Насеље само Сана дијели од центра града, ту су изворишта питке воде, а насеље је у 21. вијеку без канализације. Тло шљунковито, а хиљаде септичких јама около бунара . Прије више од годину дана све улице раскопане , неке и више пута , полагане канализационе цијеви. Од тада нити канализације, а улице , љети депоније прашине, сада депоније блата и воде. Испред улаза у школско двориште огромна локва, а о локвама на улицама да не говоримо....

ОДГОВОРИТЕ
Name

оле

14.10.2015 19:20

А ја мислио да у Приједору цветају руже .

Name

Пишите ћирилицом

14.10.2015 20:52

Приједор је права слика лажи и преваре, гдје медијска манипулација доводи до лудила. Главна улога ове филмске трагедије је Марко Павић. И РТВ БН сноси кривицу за ово. Па зар немате некога од новинара да вас извјештава са простора Подгрмеча и Поткозарја, осим спикера радио-ПД и КВ које финансира Баја из Бистрице. Ако АТВ, можете и ви. Једино ви можете да помогнете да се ово зло оћера из овог краја.

Name

xxл

14.10.2015 19:35

Не бој се поплава Србине спасице те Рус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мн

14.10.2015 19:49

Овде није реч о Србину или Бошњаку већ о небриги и за једне и друге !!!

Name

Да

14.10.2015 20:07

Нема везе битно је српство

Name

ПД

14.10.2015 20:12

ЗА ДЕСЕТ ГОДИНА ВЛАДАВИНЕ ПАВИЋА ЈЕ ОДНИО СВЕ,КАО ДА СУ СЕ ОН И ДОДИК ДОГОВОРИЛИ ИЛИ ПОГОДИЛИ СА ТАМО НЕКИМ ДА ЗА СВОЈЕ ВЛАДАВИНЕ СВЕ УНИШТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Купујмо домаће

14.10.2015 21:14

Ти изгледа ниси из Приједора.Па Марко је на власти од 1978 године, са прекидом од три године док се није СДС-у 1994 прикључио, побјегавши 1997 своме старом јату, државним ударом са окупаторским тенковима.

Name

ОГИ ПРИЈЕДОР

14.10.2015 20:17

Павић темпира да пусти канализацију у Туковима пред изборе,Да претвори кредите и грантове за канализацију у своју корист стари удбаш,ЗОРАНА ШТО ГЛАСАТЕ ЗА ЊЕГА

ОДГОВОРИТЕ
Name

МР

14.10.2015 20:52

КАКО ОПЕТ ПОПЛАВЕ У ТУКОВИМА ПА БИЛИ СМО СВЈЕДОЦИ НА БНТВ КАДА ЈЕ МУЋАК И ПАВИЋ ПОТПИСАЛИ УГОВОР БЕЗ ТЕНДЕРА СА ВОДАМА СРПСКЕ ,ВРИЈЕДАН НЕКОЛИКО МИЛИОНА,ЗА УРЕЂИВАЊЕ ТУКОВЉАНСКЕ ОБАЛЕ, ЈАДАН НАРОД СА ВАКО НЕОДГОВОРНИМ РЕЖИМОМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПД

14.10.2015 21:34

ЗА ПИШИТЕ ЋИРИЛИЦОМ,СВАКА ЧАСТ НА КОМЕНТАРУ,ПИСАЛИ СМО ДОПИСЕ О ПАВИЋЕВОМ КРИМИНАЛУ И БНТВ И МНОГИМ ДРУГИМ КУЋАМА АЈДЕ ШТО ОНИ НЕМАЈУ НОВИНАРА ,ВЕЋ ЗАШТО СУ СЕ ОГЛУШИЛИ НА ВАПАЈ ПРЕВАРЕНИХ ПОКРАДЕНИХ ПОНИЖЕНИХ ГРАЂАНА ОВОГ НЕКАД ФИНОГ ПОТКОЗАРСКОГ ГРАДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОГИ ПРИЈЕДОР

14.10.2015 21:47

ПАВИЋ ЈЕ БИО УДБАШ И СИВА ЕМИНЕНЦИЈА СДС КАО ТАДАЧЊИ ДИРЕКТОР ПОШТЕ УСКО ЈЕ САРАЂИВО И СА ПАЛАМА И СА БЕОГРАДОМ,АКО НИЈЕ ТАКО ОТКУД ОНДА СТОТИНЕ НАСЛОВА НА БОЖЊАЧКИМ ПОРТАЛИМА ПРОТИВ ПАВИЋА УКУЦАЈТЕ НА ГООГЛУ, МАРКО ПАВИЋ ЗЛОЧИНАЦ, ОВИМ РЈЕЧИМА .И МОЛИМ УРЕДНИКА ДА МЕ НЕ ЦЕНЗУРИЖЕ.ЈЕР У ПРОТИВНОМ НЕМА СМИСЛА ПИСАТИ,АКО СЕ НЕ УКУЦА КЉУЧНА РИЈЕЧ ЗЛОЧ,,АЦ,ОНДА СВЕ ФИНО ПИШЕ О ПАВИЋУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

14.10.2015 22:29

У Приједору покрај ријеке Сане вода вас одниЈела дабогда све избјеглице из Србије се вратиле на своја села по Србији тамо нема поплава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

15.10.2015 05:27

ОПОЗИЦИЈА НА НИВОУ БХ КРИВА ЗА ПОПЛАВЕ У ПРИЈЕДОРУ. БОЛИ МЕ ДУПЕ, ЈА САМ НА БРДУ!

ОДГОВОРИТЕ