Dijelovi Prijedora ponovo pod vodom

Kiša koja od jutros pljušti u Prijedoru napravila je probleme u nekoliko gradskih naselja. U centru su se začepili šahtovi pa su raskrsnice pod vodom.

Republika Srpska 14.10.2015 | 20:06
Dijelovi Prijedora ponovo pod vodom

Propustili su i odvodi ispred Medicine rada gdje je poplavljen podrum u kome je nekoliko ordinacija, a na Pećanima se ispred pojedinih zgrada, može samo u čizmama. Ipak, najgore je u Rasavcima. Odvodni kanali nisu izdržali pred naletom bujice.

Voda je okovala nekoliko domaćinstava. U kuće još nije prodrla, a mještani strahuju od noći i nove kiše. Poplavljene su i proizvodne hale jedne privatne kompanije u istom naselju. Njima su pomogli vatrogasci koji obilaze grad. Obećavaju da će dežurati i pomoći gdje god bude trebalo.

” Počele su stizati dojave pa idemo sad na sljedeći teren da vidimo kakvo je stanje i šta možemo da uradimo. Dežurstvo je 24 časa uvijek, sad je pojačano. Ekipe su na terenu i radimo”, kaže Nebojša Miljuš, komandir TVJ Prijedor.

Čim zapada zabrinuti su i u Kostajnici. Sinoć su vidjeli da bi potok Tavija mogao da izlije pa je načelnik opštine naredio da se bagerima prokopa i proširi korito. To je spasilo dio grada koji i pri manjim kišama bude poplavljen.

” Mi smo to sinoć očistili i sredili. Gledajte, mi moramo da intervenišemo da se ove jeseni spasimo od poplava”, rekao je Drago Bundalo, načelnik opštine Kostajnica.

U pripravnosti su u Novom Gradu. Iz tamošnje Civilne zaštite poručuju da prate situaciju zbog mogućeg porasta vodostaja Une i Sane. Mještanima gradiškog Senjaka nije problem vodostaj, ali jesu fekalne vode koje su se izlile u podrume nekoliko poslovnih i stambenih objekata. Uključene su crpne pumpe pa se nadaju da će, ako kiša uskoro prestane, brzo sanirati štetu. Međutim, barem za još dva-tri dana, meteorolozi nemaju dobre vijesti.

” Upravo zbog tih jačih padavina koje se dešavaju kod nas na zapadu, i kiša koja pada ovih dana u Hrvatskoj i Sloveniji stoji upozorenje za taj region, za zapadnbe krajeve, posebno za sliv Une i Sane”, kaže meteorolog Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

I Hercegovina će biti na udaru jake kiše. Tamo je moguće izlijevanje bujičnih potoka.

Kiša koja pada nekoliko dana u banjalučkoj regiji podsjetila je mještane pojedinih naselja, uglavnom onih koja su stradala u prošlogodišnjim poplvama, na prethodnu godinu.

Vodostaju rijeka u Banjaluci su redovni ali nadležne institucije ipak upozoravaju građane da budu u pripravnosti.

Kiša je u Banjaluci već je napravile probleme u pojedinim naseljima. Ne zbog visokog vodostaja rijeka već podzemnih voda i kanalizacije.

U naselju Lazarevo svježa su sjećanja na prošlogodišnju poplavu i svaka jača kiša donosi strah. Dio dunavske ulice je već pod vodom.

Kiša će padati i naredna dva dana prognoze su hidrometeorološkog zavoda.

Otežan saobraćaj u Knežici zbog bujica

Saobraćaj u mjestu Knežica na magistralnom putu Prijedor - Kozarska Dubica odvija se otežano zbog bujičnih voda, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog kiše koja i dalje pada u većem dijelu Republike Srpske saobraćaj se odvija otežano po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, sa mjestimično smanjenom vidljivošću zbog magle i niske oblačnosti.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina ima odrona.

Izvor: NN

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

nebitan

14.10.2015 18:11

Ko j..e narod neka im poplava unistava imovinu i zivote, nama je bitno ko prenosi nadleznosti.

ODGOVORITE
Name

pero peric

14.10.2015 18:50

Neka malo i vode i kise.moram orati suva zemlja.

Name

Zorana

14.10.2015 19:12

Molim BN TV da dodje z Prijedor naselje Tukovi, u bilo koju ulicu, obavezno u Ulicu Sime Mrdje , najfrekventniju ulicu u ovom naselju pa da se vidi kakve su... Naselje samo Sana dijeli od centra grada, tu su izvorišta pitke vode, a naselje je u 21. vijeku bez kanalizacije. Tlo šljunkovito, a hiljade septičkih jama okolo bunara . Prije više od godinu dana sve ulice raskopane , neke i više puta , polagane kanalizacione cijevi. Od tada niti kanalizacije, a ulice , ljeti deponije prašine, sada deponije blata i vode. Ispred ulaza u školsko dvorište ogromna lokva, a o lokvama na ulicama da ne govorimo....

ODGOVORITE
Name

ole

14.10.2015 19:20

A ja mislio da u Prijedoru cvetaju ruže .

Name

Пишите ћирилицом

14.10.2015 20:52

Приједор је права слика лажи и преваре, гдје медијска манипулација доводи до лудила. Главна улога ове филмске трагедије је Марко Павић. И РТВ БН сноси кривицу за ово. Па зар немате некога од новинара да вас извјештава са простора Подгрмеча и Поткозарја, осим спикера радио-ПД и КВ које финансира Баја из Бистрице. Ако АТВ, можете и ви. Једино ви можете да помогнете да се ово зло оћера из овог краја.

Name

xxl

14.10.2015 19:35

Ne boj se poplava Srbine spasice te Rus.

ODGOVORITE
Name

mn

14.10.2015 19:49

Ovde nije reč o Srbinu ili Bošnjaku već o nebrigi i za jedne i druge !!!

Name

Da

14.10.2015 20:07

Nema veze bitno je srpstvo

Name

PD

14.10.2015 20:12

ZA DESET GODINA VLADAVINE PAVIĆA JE ODNIO SVE,KAO DA SU SE ON I DODIK DOGOVORILI ILI POGODILI SA TAMO NEKIM DA ZA SVOJE VLADAVINE SVE UNIŠTE.

ODGOVORITE
Name

Купујмо домаће

14.10.2015 21:14

Ти изгледа ниси из Приједора.Па Марко је на власти од 1978 године, са прекидом од три године док се није СДС-у 1994 прикључио, побјегавши 1997 своме старом јату, државним ударом са окупаторским тенковима.

Name

OGI PRIJEDOR

14.10.2015 20:17

Pavić tempira da pusti kanalizaciju u Tukovima pred izbore,Da pretvori kredite i grantove za kanalizaciju u svoju korist stari udbaš,ZORANA ŠTO GLASATE ZA NJEGA

ODGOVORITE
Name

MR

14.10.2015 20:52

KAKO OPET POPLAVE U TUKOVIMA PA BILI SMO SVJEDOCI NA BNTV KADA JE MUĆAK I PAVIĆ POTPISALI UGOVOR BEZ TENDERA SA VODAMA SRPSKE ,VRIJEDAN NEKOLIKO MILIONA,ZA UREĐIVANJE TUKOVLJANSKE OBALE, JADAN NAROD SA VAKO NEODGOVORNIM REŽIMOM

ODGOVORITE
Name

PD

14.10.2015 21:34

ZA PIŠITE ĆIRILICOM,SVAKA ČAST NA KOMENTARU,PISALI SMO DOPISE O PAVIĆEVOM KRIMINALU I BNTV I MNOGIM DRUGIM KUĆAMA AJDE ŠTO ONI NEMAJU NOVINARA ,VEĆ ZAŠTO SU SE OGLUŠILI NA VAPAJ PREVARENIH POKRADENIH PONIŽENIH GRAĐANA OVOG NEKAD FINOG POTKOZARSKOG GRADA

ODGOVORITE
Name

OGI PRIJEDOR

14.10.2015 21:47

PAVIĆ JE BIO UDBAŠ I SIVA EMINENCIJA SDS KAO TADAČNJI DIREKTOR POŠTE USKO JE SARAĐIVO I SA PALAMA I SA BEOGRADOM,AKO NIJE TAKO OTKUD ONDA STOTINE NASLOVA NA BOŽNJAČKIM PORTALIMA PROTIV PAVIĆA UKUCAJTE NA GOOGLU, MARKO PAVIĆ ZLOČINAC, OVIM RJEČIMA .I MOLIM UREDNIKA DA ME NE CENZURIŽE.JER U PROTIVNOM NEMA SMISLA PISATI,AKO SE NE UKUCA KLJUČNA RIJEČ ZLOČ,,AC,ONDA SVE FINO PIŠE O PAVIĆU.

ODGOVORITE
Name

Roki

14.10.2015 22:29

U Prijedoru pokraj rijeke Sane voda vas odniJela dabogda sve izbjeglice iz Srbije se vratile na svoja sela po Srbiji tamo nema poplava.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

15.10.2015 05:27

OPOZICIJA NA NIVOU BH KRIVA ZA POPLAVE U PRIJEDORU. BOLI ME DUPE, JA SAM NA BRDU!

ODGOVORITE