Берлускони открио како је настала "бунга бунга" и још нешто...

Бивши италијански премијер Силвио Берлускони, који ће већини јавности остати упамћен по секс скандалима и као особа која је свијету представила фразу "бунга бунга" у својој новој биографији тврди да је рођен као заводник, али и да буде заведен.

Свијет 14.10.2015 | 19:49
Берлускони открио како је настала "бунга бунга" и још нешто...

У књизи "Мy Wаy" коју је написао новинар Алан Фриедман на основу хиљада сати разговора с контроверзним политичарем и бизнисменом, открива како је настао израз "бунга бунга", и тврди како је израз заправо чуо од Муамара Гадафија који је то споменуо у једном вицу. Берлускони тврди да је више пута покушавао спријечити Буша и Блера да нападну на Ирак, те да је био једини европски премијер који је био против интервенције у Либији.

"На вечери на којој су били бројни свјетски лидери, Берлускони је испричао причу у којој је Буша представио као краља џунгле, а Садама Хусеина као вука. Међутим, Буш није схватио метафору", пише у књизи.

Берлускони је наиме увјерен да би Ирак опстао искључиво под Садамовим режимом. 2003. је у више наврата водио ноћне разговоре с Гадафијем како би договорио сигуран бијег за Садама Хусеина. Након његовог пада Гадафи је био шокиран и рекао је Берлусконију: "Не желим завршити као Хусеин."

Но, током арапског прољећа Запад је, наводи се у књизи, окренуо леђа Гадафију. Берлускони у књизи говори да је био против интервенције у Либији, јер је била опасна и нелогична.

"Гадафи је био једина брана између Европе и милиона афричких миграната који су хтјели доћи у Европу. Чак 6000 војника је Гадафи ангажовао да спријечи њихов илегални одлазак из Африке", каже Берлускони.

Надаље наводи како су га након што је то рекао европским лидерима искључили из даљњих преговора и договора око Либије.

Осим политике, Берлускони је проговорио и о раскошним секс партијима које је организовао у својој луксузној вили у околини Милана. У књизи демантује да су се стриптизете које су долазиле у вилу облачиле као часне сестре.

Искористио је прилику да још једном порекне да је имао сексуалне односе са 17-годишњом Руби, плесачицом из ноћног клуба због чега је прво био осуђен, па ослобођен.

Берлускони је описао и свој турбулентни однос са бившим француским предсједником Николасом Саркозијем. Саркози је, према Берлусконијевим ријечима, био љубоморан на њега јер је увијек био окружен женама и имао је пуно новца.

У књизи је описан њихов први сусрет након што се Саркози оженио с Карлом Бруни. Саркози их је упознао и рекао Берлусконију: "Ево, Силвио, сад сам богат као и ти!".

Гадафијев виц о "бунга бунги"

Два италијанска политичара, Бонди и Сићитто отишли су у Либији као Берлусконијеви изасланици на церемонију крунидбе Гадафија за краља. На путу су их ухватили припадници немилосрдног племена, завезали их за ступ и почели око њих плесати и скандирати "бунга, бунга, бунга, бунга..."

Након што је плес завршио питали су их да одаберу између "бунге бунге" и смрти. Први је одабрао "бунгу бунгу" и цијело село га је силовало. Други је, након што је то видио, одабрао смрт. Шеф племена је рекао: "ОК, може смрт. Али, ајмо прво мало "бунга бунга"!

Извор: Еxпресс.хр

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

оле

14.10.2015 19:34

Ово о Либији је занимљиво јер Либија није имала спољни дуг као данас Сирија а дуговали су јој 200 милијарди долара ! ...

ОДГОВОРИТЕ