СЛС: Нови кикс Партизана! У Сурдулици од 0:2 до 2:2!

Фудбалери Радника и Партизана одиграли су у Сурдулици нерешено 2:2, у утакмици 13. кола Суперлиге Србије.

Фудбал 14.10.2015 | 19:40
СЛС: Нови кикс Партизана! У Сурдулици од 0:2 до 2:2!

Шампион Србије одиграо је два различита полувремена у Сурдулици. Екипа Зорана Милинковића доминирала је у првом полувремену, постигла је два гола и имала је још неколико шанси, али се у наставку све променило.

Радник је заиграо у другом делу много ангажованије и на крају је уз велику борбеност успео да освоји бод.

Голове за Партизан постигли су Стевановић у 7. и Божинов у 30. минуту после асистенција Грбића, док је херој Радника Милош Станковић који је био стрелац оба гола у 56. и 70. минуту.

Партизан после овог ремија остаје четврти на табели са 21 бодом, 11 мање и утакмицом више од лидера Црвене звезде, док је Радник и даље претпоследњи, сада са 10 бодова.

Ток меча:

Партизан је од старта кренуо веома офанзивно и то му се исплатило већ у 8. минуту. Божинов и Грбић одлично су комбиновали на десној страни, Грбић је центрирао, а Стевановић је лако главом затресао мрежу са петерца.

Стевановић је претходно имао две шансе да раније доведе свој тим до предности, а и домаћин је у трећем минуту имао опасну контру коју је пресекао голман Живковић.

Партизан је после вођства заиграо нешто опрезније, али је наставио да контролише дешавања на терену. Екипа Зорана Милинковића играла је веома добро, а у 33. минуту је дуплирала предност.

Стрелац је био Валериј Божинов, а асистент поново Петар Грбић који је одрадио највећи део посла на десној страни, послао оштру лопту, па бугарском интернационалцу није било тешко да погоди.

Четири минута после другог гола Партизан је лако могао да постигне и трећи. Стевановић је послао лопту у казнени простор за Субића који је проследио до Грбића који није најбоље захватио.

Стевановић се у том тренутку повредио, односно повредио га је Ћулум, а судија то није видео. До краја првог дела није било промене резултата, па су црно-бели на велики одмор отишли са сигурном предношћу.

Радник је почетком другог дела покушао да се врати у меч. Имао је домаћин иницијативу, али није успевао озбиљније да угрози гол Живковића све до 56. минута када је Станковић смањио на 2:1.

Божинов је погрешио на средини терена, изгубио је лопту, а Радник је брзо то казнио. Станковић је добио одличну лопту у простор и савладао је голмана црно-белих. Неколико минута касније Радник је имао прилику и да изједначи, али је Стојановић био непрецизан.

Нову прилику домаћин је имао у 66. минуту.Овусу је пробао соло продором, али ипак није озбиљније угрозио гол Партизана. Српски шампион узвратио је у 68. минуту. Остојић је могао да реши меч, после корнера Бабовића био је највиши, али је главом погодио само стативу.

Само три минута касније Партизан је кажњен. Поново је стрелац био Милош Стојановић, који је искористио слабо истрчавање Живка Живковића и са око 25 метара погодио је празан гол после додавања Овусуа.

Партизан је после другог гола Радника кренуо на све или ништа, али је тешко долазио до прилике. У 82. минуту Брашанац је био у доброј ситуацији, али је голман Радника на време истрчао и избацио је лопту у корнер.

У 88. минуту Нинковић је покушао после одличног потеза Божинова и додавања. Везиста црно-белих избацио је двојицу противничких играча лажњаком, али је ипак изблокиран, па је голман Радника одбранио.

Коментари / 0

Оставите коментар