SLS: Novi kiks Partizana! U Surdulici od 0:2 do 2:2!

Fudbaleri Radnika i Partizana odigrali su u Surdulici nerešeno 2:2, u utakmici 13. kola Superlige Srbije.

Fudbal 14.10.2015 | 19:40
SLS: Novi kiks Partizana! U Surdulici od 0:2 do 2:2!

Šampion Srbije odigrao je dva različita poluvremena u Surdulici. Ekipa Zorana Milinkovića dominirala je u prvom poluvremenu, postigla je dva gola i imala je još nekoliko šansi, ali se u nastavku sve promenilo.

Radnik je zaigrao u drugom delu mnogo angažovanije i na kraju je uz veliku borbenost uspeo da osvoji bod.

Golove za Partizan postigli su Stevanović u 7. i Božinov u 30. minutu posle asistencija Grbića, dok je heroj Radnika Miloš Stanković koji je bio strelac oba gola u 56. i 70. minutu.

Partizan posle ovog remija ostaje četvrti na tabeli sa 21 bodom, 11 manje i utakmicom više od lidera Crvene zvezde, dok je Radnik i dalje pretposlednji, sada sa 10 bodova.

Tok meča:

Partizan je od starta krenuo veoma ofanzivno i to mu se isplatilo već u 8. minutu. Božinov i Grbić odlično su kombinovali na desnoj strani, Grbić je centrirao, a Stevanović je lako glavom zatresao mrežu sa peterca.

Stevanović je prethodno imao dve šanse da ranije dovede svoj tim do prednosti, a i domaćin je u trećem minutu imao opasnu kontru koju je presekao golman Živković.

Partizan je posle vođstva zaigrao nešto opreznije, ali je nastavio da kontroliše dešavanja na terenu. Ekipa Zorana Milinkovića igrala je veoma dobro, a u 33. minutu je duplirala prednost.

Strelac je bio Valerij Božinov, a asistent ponovo Petar Grbić koji je odradio najveći deo posla na desnoj strani, poslao oštru loptu, pa bugarskom internacionalcu nije bilo teško da pogodi.

Četiri minuta posle drugog gola Partizan je lako mogao da postigne i treći. Stevanović je poslao loptu u kazneni prostor za Subića koji je prosledio do Grbića koji nije najbolje zahvatio.

Stevanović se u tom trenutku povredio, odnosno povredio ga je Ćulum, a sudija to nije video. Do kraja prvog dela nije bilo promene rezultata, pa su crno-beli na veliki odmor otišli sa sigurnom prednošću.

Radnik je početkom drugog dela pokušao da se vrati u meč. Imao je domaćin inicijativu, ali nije uspevao ozbiljnije da ugrozi gol Živkovića sve do 56. minuta kada je Stanković smanjio na 2:1.

Božinov je pogrešio na sredini terena, izgubio je loptu, a Radnik je brzo to kaznio. Stanković je dobio odličnu loptu u prostor i savladao je golmana crno-belih. Nekoliko minuta kasnije Radnik je imao priliku i da izjednači, ali je Stojanović bio neprecizan.

Novu priliku domaćin je imao u 66. minutu.Ovusu je probao solo prodorom, ali ipak nije ozbiljnije ugrozio gol Partizana. Srpski šampion uzvratio je u 68. minutu. Ostojić je mogao da reši meč, posle kornera Babovića bio je najviši, ali je glavom pogodio samo stativu.

Samo tri minuta kasnije Partizan je kažnjen. Ponovo je strelac bio Miloš Stojanović, koji je iskoristio slabo istrčavanje Živka Živkovića i sa oko 25 metara pogodio je prazan gol posle dodavanja Ovusua.

Partizan je posle drugog gola Radnika krenuo na sve ili ništa, ali je teško dolazio do prilike. U 82. minutu Brašanac je bio u dobroj situaciji, ali je golman Radnika na vreme istrčao i izbacio je loptu u korner.

U 88. minutu Ninković je pokušao posle odličnog poteza Božinova i dodavanja. Vezista crno-belih izbacio je dvojicu protivničkih igrača lažnjakom, ali je ipak izblokiran, pa je golman Radnika odbranio.

Komentari / 0

Ostavite komentar