Ко у Српској штити грађане, а ко банкаре

Делегати Вијећа народа Парламентарне Скупштине БиХ усвојили су данас, у првом читању, Приједлог закона о допунама Закона о заштити потрошача у БиХ, којим се забрањује обрачунавање кредита у страним валутама. Против ове измјене гласали су делегати СНСД-а и ДНС-а јер сматрају да се ради о преносу надлежности.

Босна и Херцеговина 14.10.2015 | 22:46
Ко у Српској штити грађане, а ко банкаре

Приједлог закона о допунама Закона о заштити потрошача у БиХ, којим се забрањује банкама у БиХ да обрачунавају кредите у страним валутама осим у еврима, ушао је у парламентанру процедуру на приједлог посланика СДС-а.

Њихова намјера је да се не дозволи ново пљачкање грађана већ виђено у афери ,,швајцарац''. Међутим посланици и делегати СНСД-а и ДНС-а су против таквог приједлога јер сматрају да банкама нико не може натређивати какве ће уговоре потписивати са грађанима, те да није надлежност БиХ, већ ентитета да се баве тим питањем.

"Мислимо да је измјена овог Закона пренос надлежности са Републике Српске на ниво БиХ", тврди делегат СНСД-а у Вијећу народа Парламентарне Скупштине БиХ Средоје Новић.

Делегат СДС-а Дарко Бабаља одговара да није у питању пренос надлежности већ заштита грађана Републике Српске.

"По овом питању се не слажемо са СНСД-ом. Они желе да заштите банкра, а ми желимо да заштитимо грађене'', тврди Бабаљ.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ацо

14.10.2015 18:17

Глупост процитајте закон о девизном пословању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грга

14.10.2015 18:28

Стити и Бабаљ банкаре,поготово оне који су му за предизборну кампању дали 200000 км.Зна он добро на кога мислим и на који нацин он покрива његов криминал и приватни бизнис.

ОДГОВОРИТЕ