Ko u Srpskoj štiti građane, a ko bankare

Delegati Vijeća naroda Parlamentarne Skupštine BiH usvojili su danas, u prvom čitanju, Prijedlog zakona o dopunama Zakona o zaštiti potrošača u BiH, kojim se zabranjuje obračunavanje kredita u stranim valutama. Protiv ove izmjene glasali su delegati SNSD-a i DNS-a jer smatraju da se radi o prenosu nadležnosti.

Bosna i Hercegovina 14.10.2015 | 22:46
Ko u Srpskoj štiti građane, a ko bankare

Prijedlog zakona o dopunama Zakona o zaštiti potrošača u BiH, kojim se zabranjuje bankama u BiH da obračunavaju kredite u stranim valutama osim u evrima, ušao je u parlamentanru proceduru na prijedlog poslanika SDS-a.

Njihova namjera je da se ne dozvoli novo pljačkanje građana već viđeno u aferi ,,švajcarac''. Međutim poslanici i delegati SNSD-a i DNS-a su protiv takvog prijedloga jer smatraju da bankama niko ne može natređivati kakve će ugovore potpisivati sa građanima, te da nije nadležnost BiH, već entiteta da se bave tim pitanjem.

"Mislimo da je izmjena ovog Zakona prenos nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH", tvrdi delegat SNSD-a u Vijeću naroda Parlamentarne Skupštine BiH Sredoje Nović.

Delegat SDS-a Darko Babalja odgovara da nije u pitanju prenos nadležnosti već zaštita građana Republike Srpske.

"Po ovom pitanju se ne slažemo sa SNSD-om. Oni žele da zaštite bankra, a mi želimo da zaštitimo građene'', tvrdi Babalj.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Aco

14.10.2015 18:17

Glupost procitajte zakon o deviznom poslovanju.

ODGOVORITE
Name

grga

14.10.2015 18:28

Stiti i Babalj bankare,pogotovo one koji su mu za predizbornu kampanju dali 200000 km.Zna on dobro na koga mislim i na koji nacin on pokriva njegov kriminal i privatni biznis.

ODGOVORITE