Руси уништили линију снабдјевања терориста

Према наводима руског министарства одбране, снаге терориста Исламске државе у провинцији Алепо одсечене су од својих извора за снабдевање оружја. За последња 24 часа, руски авиони су направили 41 налет и извршили 40 напада против терориста у чак пет сиријских провинција.

Свијет 14.10.2015 | 22:45
Руси уништили линију снабдјевања терориста

Руски авиони бомбардовали су на десетине упоришта џихадиста Исламске државе (ИС) у провинцијама: Алепо, Хама, Идлиб, Латакија и Деир ез Зору.

Сухоји Су-24М извршили су прецизне нападе против терористичких мета у граду Алепу. Том приликом су уништили гараже које терористи користе за минирање возила са експлозивом, а ради извођење бомбашких напада", рекао је мајор Игор Конашенков, портпарол руског министарства одбране.

Он додаје да су та возила требала да буде употребљена против владиних снага.

Бомбардери Су-34 и Су-24М, уз подршку авиона Су-25, полетели са војне базе Кмејми у северној Сирији и нападали командне и логистичке центре терориста.

Напад авиона Су-25СМ близу града Хурејтан, бомбама високе разорне моћи, потпуно је уништено складиште оружја Исламске државе као и залихе горива. Исти авиони су одмах искоришћени за нападе на терористичке кампове у планинским деловима провинције Идлиб. И они су потпуно уништени.

Руски авиони су такође бомбардовали терористичке радионице, на13 километара од Алепа. Исте су коришћење за поправку борбених возила и њихову надоградњу противавионским, артиљеријским и другим борбеним системима.

Извор: Србија данас

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

РадикалНО

14.10.2015 16:29

Ма само рокајте... Да нити један у трофртаљкама не остане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ујо

14.10.2015 17:36

Ал у кукурузима.

Name

Мегдан

15.10.2015 07:50

Залосна је Русија

Name

спартак

14.10.2015 20:17

Ре..Ујооо ! Па погледај мало интервју са увазеним теологом Ислама И све це ти доци из гузице у главу.Све одговоре о уједињењу Ислама И Православља цес добии у Курану И Библији..Ја сам православац И од срца те поздрављам...као пријатеља !

ОДГОВОРИТЕ
Name

хот спот

14.10.2015 23:12

Руси деру и праве видео снимке које трпају на интернет не би ли изрекламирали и продали своје Сухоје и сву другу ратну опрему. Ту су и снимци крстарећих ракета које иду ка некој заокруженој тачки. Иде им посао од руке, то се не може порећи. Прецизни су и учинковити. ИД ће бити потрвена, остаци истјерани из Сирије и стјерани у Ирак. Ту ће Руси стати и рећи да неће даље тући док их не позове легитимна ирачка власт. Једна Ирска компанија Цитy Јет је наручила 15 Сухоја супер 100. Посао вриједан око 1 милијарду долара, касније купју још 10 комада. То су млазни путнички ваздухоплови најновије генерације са 100 сједишта који су далеко јетини од Аирбусева а исто су толико конформни и поуздани. Обе велике силе добро зарадјују на ратовима које воде. Ко умије њему двије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Мегдан

16.10.2015 03:41

Залосна ти мајка сто те роди слијепог и глувог.

ОДГОВОРИТЕ