Rusi uništili liniju snabdjevanja terorista

Prema navodima ruskog ministarstva odbrane, snage terorista Islamske države u provinciji Alepo odsečene su od svojih izvora za snabdevanje oružja. Za poslednja 24 časa, ruski avioni su napravili 41 nalet i izvršili 40 napada protiv terorista u čak pet sirijskih provincija.

Svijet 14.10.2015 | 22:45
Rusi uništili liniju snabdjevanja terorista

Ruski avioni bombardovali su na desetine uporišta džihadista Islamske države (IS) u provincijama: Alepo, Hama, Idlib, Latakija i Deir ez Zoru.

Suhoji Su-24M izvršili su precizne napade protiv terorističkih meta u gradu Alepu. Tom prilikom su uništili garaže koje teroristi koriste za miniranje vozila sa eksplozivom, a radi izvođenje bombaških napada", rekao je major Igor Konašenkov, portparol ruskog ministarstva odbrane.

On dodaje da su ta vozila trebala da bude upotrebljena protiv vladinih snaga.

Bombarderi Su-34 i Su-24M, uz podršku aviona Su-25, poleteli sa vojne baze Kmejmi u severnoj Siriji i napadali komandne i logističke centre terorista.

Napad aviona Su-25SM blizu grada Hurejtan, bombama visoke razorne moći, potpuno je uništeno skladište oružja Islamske države kao i zalihe goriva. Isti avioni su odmah iskorišćeni za napade na terorističke kampove u planinskim delovima provincije Idlib. I oni su potpuno uništeni.

Ruski avioni su takođe bombardovali terorističke radionice, na13 kilometara od Alepa. Iste su korišćenje za popravku borbenih vozila i njihovu nadogradnju protivavionskim, artiljerijskim i drugim borbenim sistemima.

Izvor: Srbija danas

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

RadikalNO

14.10.2015 16:29

Ma samo rokajte... Da niti jedan u trofrtaljkama ne ostane.

ODGOVORITE
Name

Ujo

14.10.2015 17:36

Al u kukuruzima.

Name

Megdan

15.10.2015 07:50

Zalosna je Rusija

Name

spartak

14.10.2015 20:17

Re..Ujooo ! Pa pogledaj malo intervju sa uvazenim teologom Islama I sve ce ti doci iz guzice u glavu.Sve odgovore o ujedinjenju Islama I Pravoslavlja ces dobii u Kuranu I Bibliji..Ja sam pravoslavac I od srca te pozdravljam...kao prijatelja !

ODGOVORITE
Name

hot spot

14.10.2015 23:12

Rusi deru i prave video snimke koje trpaju na internet ne bi li izreklamirali i prodali svoje Suhoje i svu drugu ratnu opremu. Tu su i snimci krstarećih raketa koje idu ka nekoj zaokruženoj tački. Ide im posao od ruke, to se ne može poreći. Precizni su i učinkoviti. ID će biti potrvena, ostaci istjerani iz Sirije i stjerani u Irak. Tu će Rusi stati i reći da neće dalje tući dok ih ne pozove legitimna iračka vlast. Jedna Irska kompanija City Jet je naručila 15 Suhoja super 100. Posao vrijedan oko 1 milijardu dolara, kasnije kupju još 10 komada. To su mlazni putnički vazduhoplovi najnovije generacije sa 100 sjedišta koji su daleko jetini od Airbuseva a isto su toliko konformni i pouzdani. Obe velike sile dobro zaradjuju na ratovima koje vode. Ko umije njemu dvije.

ODGOVORITE
Name

Re: Megdan

16.10.2015 03:41

Zalosna ti majka sto te rodi slijepog i gluvog.

ODGOVORITE