ЕУРО 2016 (шешири): Италијани висе због домаћина, Хрвати и БиХ у идеалној позицији

Мање више и пре бараж мечева много тога је већ познато...

Фудбал 15.10.2015 | 19:20
ЕУРО 2016 (шешири): Италијани висе због домаћина, Хрвати и БиХ у идеалној позицији

Иако је преостало да се одиграју бараж мечеви како би било познато које ће то 24 националне селекције у борбу за титулу првака Европе у Француској 2016, већ је мање више познато како ће изгледати шешири за жреб. Практично, за 16 екипа потпуно је јасно где ће завршити.

Први шешир чиниће Немачка, Шпанија, Енглеска, Португал, Белгија и домаћин Француска, мада су Галски петлови по УЕФА коефицијенту иза Италије, они су добили предност пошто су домаћини. Када је у питању други шешир извесно је да ће се у њему наћи Хрватска, поменута Италија, односно Швајцарска, Аустрија и Русија. У зависности од резултата баража ту би могли да упадну БиХ или Украјина, у зависности ко ће проћи доигравање. Уколико то учине Босанци, они ће бити у другом шеширу без обзира шта ураде Украјинци.

Трећи шешир са Чесима, Пољацима, могуће Швеђанима и Словацима дефинитивно је веома квалитетан, те ће циљ многима бити да избегну те селекције.

У групи најслабијих тимова место су засигурно резервисали Исланд, Велс, Албанија и Северна Ирска. Опет, у зависности од резултата баража Турци и Мађари (уколико прођу) могли би да напредују до трећег шешира. За то би било потребно да Шведска и Украјина не прођу доиграваје...

Коментари / 0

Оставите коментар