EURO 2016 (šeširi): Italijani vise zbog domaćina, Hrvati i BiH u idealnoj poziciji

Manje više i pre baraž mečeva mnogo toga je već poznato...

Fudbal 15.10.2015 | 19:20
EURO 2016 (šeširi): Italijani vise zbog domaćina, Hrvati i BiH u idealnoj poziciji

Iako je preostalo da se odigraju baraž mečevi kako bi bilo poznato koje će to 24 nacionalne selekcije u borbu za titulu prvaka Evrope u Francuskoj 2016, već je manje više poznato kako će izgledati šeširi za žreb. Praktično, za 16 ekipa potpuno je jasno gde će završiti.

Prvi šešir činiće Nemačka, Španija, Engleska, Portugal, Belgija i domaćin Francuska, mada su Galski petlovi po UEFA koeficijentu iza Italije, oni su dobili prednost pošto su domaćini. Kada je u pitanju drugi šešir izvesno je da će se u njemu naći Hrvatska, pomenuta Italija, odnosno Švajcarska, Austrija i Rusija. U zavisnosti od rezultata baraža tu bi mogli da upadnu BiH ili Ukrajina, u zavisnosti ko će proći doigravanje. Ukoliko to učine Bosanci, oni će biti u drugom šeširu bez obzira šta urade Ukrajinci.

Treći šešir sa Česima, Poljacima, moguće Šveđanima i Slovacima definitivno je veoma kvalitetan, te će cilj mnogima biti da izbegnu te selekcije.

U grupi najslabijih timova mesto su zasigurno rezervisali Island, Vels, Albanija i Severna Irska. Opet, u zavisnosti od rezultata baraža Turci i Mađari (ukoliko prođu) mogli bi da napreduju do trećeg šešira. Za to bi bilo potrebno da Švedska i Ukrajina ne prođu doigravaje...

Komentari / 0

Ostavite komentar